Rådgiver i Human-Etisk Forbund truer homofile Danby Choi

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 1. september 2023 | 13:31

Subjekt-redaktør Danby Choi har satt sunn fornuft og anti-woke på den intellektuelle menyen i den norske debatten de siste par årene. Det er ikke alle like fornøyd med.

Choi skriver i et innlegg på Subjekt fredag at han har blitt gjort oppmerksom på at rådgiver i Human-Etisk Forbund, Didrik Søderlind, står bak Facebook-profilen «Ludwig Bassington-Bassington».

Søderlind er svært aktivt på X/Twitter også under eget navn der han sprer sjikane og dømmer andre mennesker etter eget forgodtbefinnende. I 2018 utla han sine ønsker.

Didrik Søderlind har ikke lenger Resett å kaste sine fordommer mot. Han har derfor begynt å forfølge Danby Choi som er redaktør i Subjekt i stedet.

Under overskriften «Det gode hatet: De snille mennene som ønsker meningsmotstanderne sine det aller verste;» forteller Choi at de fra sikre kilder har opplysninger om at Søderlind står bak en Facebook-konto under aliaset «Ludwig Bassington-Bassington.

Der driver Søderling å henger ut folk til en utvalgt gruppe mennesker. Han sørger for at postene ikke er offentlig eller tilgjengelig for de han skriver om. Men Choi har fått tilsendet det han har skrevet.

«Et beskjedent forslag: I stedet for at vi må høre på at Danby Choi gnåler om hvor fælt det er med ‘woke’, så begynner vi andre å behandle ham slik vi behandlet homofile og ikke-hvite i dette landet før den fordømte politiske korrektheten ødela alt», skriver han, og fortsetter:

«Det kommer ikke til å være en hyggelig oppgave, men jeg er nå såpass lei av maset hans at jeg kan ta en for laget og leke litt boot boy. Har vurdert å få meg Doc Martens i noe fall.»

Choi oppfatter det som en dårlig skjult trussel.

«Boot Boys er altså navnet på en av de voldeligste og farligste nynazistiske grupperingene i Oslo, og i 2001 ble to av gruppens medlemmer dømt for drapet på Benjamin Hermansen,» skriver Choi. Og man kan være tilbøyelig til å være enig. For Søderlind fortsetter:

«Tipper de nye vennene hans, rasistene og holocaustbenekterne han setter på trykk, også kan ta i et tak når han ikke lenger er nyttig for dem og de kan vise hvem de egentlig er.»

Og avslutter:

«Dette ordner seg!»

Subjekt har dokumentert det Søderlind skriver bak pseudonym med en skjermdump.

Choi skriver at det er et paradoks at Søderling opptrer på denne måten. De halvkdete truslene kommer «fra en mann som tilsynelatende bryr seg om det offentlige ytringsrommet, og som på utrolig vis har opparbeidet seg en anerkjennelse på temaet. Er det slik at vi skal gi folk anseelse bare fordi de slenger rundt seg med rasismestempelet?» spør Choi.

Choi mener det er «trist» at det sitter «rådgivere i Human-Etisk Forbund og oppfordrer til å behandle meg med rasisme og homofobi».

Ogt attpåtil anonymt.

Vil ikke svare

iNyheter har sendt følgende spørsmål til Trond Enger, som er generalsektretær i Human-Etisk Forbund.

– Er denne Facebook-kontoen noe Human-Etisk Forbund er kjent med eller vil undersøke nærmere?

– Synes dere slike utsagn er i samsvar med verdiene hos Human-Etisk Forbund?

– Vil dere ta opp hans aktivitet på sosiale medier med Didrik Søderlind?

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest