Tsjetsjenias leder Kadyrov tar til orde for bruk av taktiske atomvåpen i Ukraina

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 1. oktober 2022 | 19:37

Ramzan Kadyrov (46) har vært Tsjetsjenias president siden 2007. Etter den blodige løsrivelseskrigen mot Russland på slutten av 1990-tallet. kom de til en overenskomst der Kadyrov har styrt den muslimske republikken med jernhånd. Styrkene hans regnes som de modigste og mest effektive i kampanjen i Ukraina.

Kadyrovs kommentar om bruk at taktiske atomvåpen kom etter at ukrainske styrker lørdag rykket inn i byen Lyman i Donetsk. Russiske myndigheter har sagt deres soldater har trukket seg tilbake.

– Min personlige mening er at mer drastiske tiltak bør settes i verk, som innføring av unntakstilstand i grenseområdene og bruk av taktiske atomvåpen, sa Kadyrov i et innlegg på sin Telegram-kanal.

Det er NTB som skriver dette.

Russlands president Vladimir Putin og andre i hans sirkel har tidligere sagt at de vil forsvare Russland med alle midler, og har eksplisitt truet med atomvåpen.

USA skal ha sendt klare signaler til Kreml om at det vil føre til «katastrofale konsekvenser» for Russland, opplyste Biden nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan forrige søndag.

Russisk bruk av atomvåpen er ikke bare mulig – det nærmer seg sannsynlig

mest lest