McDonald’s i Storbritannia rammet av museangrep: Anklages for å være pro-israelsk

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. november 2023 | 11:40

Tirsdag ble en McDonald’s restaurant i Birmingham rammet av et pro-Palestinsk museangrep etter at restaurantkjeden ble anklaget for å være «pro-israelsk».

Video delt på sosiale medier viser restaurantarbeidere som desperat strever for å få tak i dusinvis av gnagere som hadde blitt liggende i en plastkasse midt i restauranten – det siste i en rekke angrep mot hurtigmatkjeden.

Musene kan sees susende febrilsk mens skrekkslagne kunder løper ut av McDonald’s i Birmingham, med et lite barn som høres i bakgrunnen si: «Det er mange rotter».

Det kommer bare en dag etter at en pro-palestinsk aktivist tømte en annen boks med mus inn i en annen McDonald’s i Birmingham før han gikk av gårde og ropte «fuck Israel», mens forferdede middagsgjester flyktet fra restauranten, skriver Daily Mail.

Enmannsprotesten var en del av bredere oppfordringer til å boikotte McDonald’s – som har tilbudt gratis måltider til IDF-soldater – sammen med Starbucks og Disney, for angivelig å favorisere Israel under den pågående konflikten.

Mannen, med et palestinsk flagg rundt hodet, åpnet bagasjerommet på bilen sin og tok tak i kassen med gnagere før han gikk inn i hurtigmatkjeden og kastet dem på gulvet.

I opptakene løper to kvinner forskrekket bort mens musene suser over restaurantgulvet. Aktivisten kan høres gjentatte ganger rope «Free fucking Palestine» mens han går tilbake til bilen sin, senere legger han til «Boikott Israel» og «Fucking Israel» før han kjører av gårde.

mest lest