Skjer i europeiske moskeer nå: Krigserklæringer og hatprat mot jøder

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 1. november 2023 | 16:58

Det meldes om stadig flere trusler og angrep på jøder i Norge, resten av Europa og andre steder i verden. Men mediene er stille om årsakene bak.

Men på Elon Musks plattform X (tidligere Twitter) dokumenteres stadig hvordan hat mot jøder og «krig» begrunnes i islamsk teologi og historie.

Hamas regnes også som en islamistisk bevegelse der tidlig islamsk historie legges til grunn som element i dagens konflikt og som mobiliseringsgrunnlag. De som dør, omtales stadig som martyrer (shaheed).

Hamas har som målsetting å utslette Israel og gjøre Jerusalem (islams tredje helligste by) til hovedstad i Palestina. Denne tanken mobiliserer bak den omfattende pro-palestinske støtten blant muslimer.

Denne forståelse er nesten fraværende i vestlige medier, som fremstiller innbyggerne i Gaza som uskyldige offer for en uproporsjonal israelsk «okkupasjonsmakt». Nettavisens redaktører omtaler eksempelvis det Israel gjør for å fjerne Hamas som et «folkemord».

Men dette folket ledes i Gaza ledes av folk som bruker islamsk teologi som begrunnelse for å ønske et folkemord mot jødene. De legger heller ikke skjul på det.

Fra Dagestan i Russland kunne man nylig se hvordan jødehat bak muslimer gir seg utslag i regerett kollektiv jakt på individuelle jøder.

Hvis ikke slike bilder får vestlige medier til å innse hva som rører seg av jødehat i islamske miljøer, er det knapt noe som kan gjøre det.

Flere bilder fra jakten på jøder. Her fra flyplassen i Dagestan.

I Tyrkia samlet president Erdogan enorme menneskemengder i en antiisraelsk massemønstring-

Fra Storbritannia har man mange eksempler på antijødiske prekener og oppfordring til vold og beskrivelse av at muslimer er i «krig» med Vesten og Israel.

Palestinerne er heldige som kan dø som martyrer, sier denne mannen i Bradford.

Her leses det opp fra hadither om hva profeten angivelig sa: «Det er en jøde bak meg, kom og drep ham».

Her fra Ramallah på Vestbredden. Mer snakk om å drepe jøder.

Mer fra moske i Storbritannia, her fra Northamton.

Fra moske i Norwich. «Ikke stol på andre enn muslimer.»

Men det er også de med muslimsk bakgrunn som setter Israels handlinger i Gaza i perspektiv. Denne mannen peker speilet tilbake på muslimene og deres regimer selv.

Og den libanesiske jøden Gad Saad, som nå bor i USA, har hentet frem denne klassikeren fra FNs generalforsamling der en israelsk ambassadør adresser hvem som er overgriper og offer i Midtøsten.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

Midtøsten i Norden

mest lest