Lars Thorsen reagerer på at politiet nekter koranbrenning likevel: – Feighet er noe muslimer lukter

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 2. februar 2023 | 14:54

Tidligere idag ble det meldt at SIAN hadde fått tillatelse av Oslo-politiet til å brenne en koran utenfor Tyrkias ambassade fredag 3. februar. Nå har politiet slått kontra i saken og trukket tillatelsen tilbake.

Torsdag ble det kjent at Tyrkia har kalt inn Norges ambassadør på teppet. Det er ukjent om politiets nye nektelse har sammenheng med disse protestene. I brevet henviser politiet til at de ikke kan ivareta sikkerheten tilfredsstillende på grunn av et «uoversiktlig» trusselbilde.

Lars Thorsen beskrev formålet med koranbrenningen overfor iNyheter på denne måten:

– Formålet er å markere at Erdogan ikke skal få bruke NATO-medlemskap som brekkstang for å shariatilpasse europeiske land. Når vestlige politikere er veike og ikke ber ham «fit in or fuck off» i NATO, må jo noen påta seg jobben med å kommunisere dette, skriver Lars Thorsen i en SMS til iNyheter.

Les også: Ny koranbrenning: Norges ambassadør kalt inn på teppet i Tyrkia pga. varslet SIAN-demo

I et brev til SIAN torsdag 2. februar skriver politiet:

«Viser til tidligere korrespondanse i samme sak. Politiet har besluttet å ikke tillate markeringen. Politiet har på bakgrunn av ny informasjon foretatt en ny vurdering av forholdene rundt ivaretakelse av ro, orden og sikkerhet i tilknytning til markeringen SIAN har planlagt vis a vis Tyrkias ambassade fredag 3. februar d.å., jf. tidligere mottatt melding og øvrig korrespondanse om dette. Trusselbildet er uoversiktlig og politiet vil derfor ikke kunne ivareta sikkerheten tilfredsstillende hvis SIAN skal brenne koranen ved den Tyrkiske ambassaden. Politiet understreker at det å brenne koranen fortsatt er en lovlig politisk ytring i Norge, men at retten til å fremme denne ytringen i dette konkrete tilfellet måtte vike for hensynet til sikkerheten.

Etter en helhetsvurdering har politiet derfor kommet til at arrangementet ikke kan gjennomføres, jf. politiloven §§ 7 og 11.»

SIAN-leder Lars Thorsen er lite fornøyd med avslaget.

– Dette kan ikke tolkes på annen måte enn at den norske statsmakt underkaster seg despoten i Ankara. Feighet er noe muslimer lukter slik troll lukter kristenmanns blod. Unnfallenheten fra statsmakten i denne saken vil gi våre hitreiste uintegrerbare barbarer blod på tann. Resultatet blir enda mer muslimsk voldsutøvelse i tilknytning til våre arrangementer, skriver Thorsen i en epost til iNyheter.

Thorsen indikerer også at SIAN vil gjennomføre aksjoner fredag likevel.

– Jeg legger til grunn at politiet vil forsøke å hindre oss fysisk i å nærme oss ambassaden. At vår lovlige markering motarbeides av vår kriminelle statsmakt er ikke til hinder for at det kan bli gjennomført koranbrenning(er) i morgen.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

iNyheter sendte live fra hijab-brenning

mest lest