Ny koranbrenning: Norges ambassadør kalt inn på teppet i Tyrkia pga. varslet SIAN-demo

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 2. februar 2023 | 13:13

Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) planlegger korandemonstrasjon fredag der en koran vil brennes utenfor Tyrkias ambassade i Oslo.

Tyrkia har nå kalt inn den norske ambassadøren på teppet etter at det ble gitt tillatelse til en demonstrasjon som vanærer koranen, melder Reuters.

Lars Thorsen i SIAN bekrefter planene.

– Jeg søkte om å få holde en politisk markering på fredag foran den tyrkiske ambassaden. Jeg gjør dette i sammenheng med Tyrkias intoleranse for vestlige frihetsverdier. Vi kan ikke la Erdogan herse med myndighetene i vestlige land, sier Lars Thorsen til VG.

Tyrkia har truet med å legge ned veto mot Sveriges søknad om Nato-medlemskap etter at Rasmus Paludan nylig fikk tillatelse til og gjennomnførte en koranbrenning utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm.

Politiet i Oslo skal ha gitt tillatelse til brenningen. “dere vil få anvist plass vis a vis Tyrkias ambassade av politiets innsatsleder på stedet,” heter det i en versjon iNyheter har fått tilgang til.

– Hva ønsker dere å oppnå?

– Formålet er å markere at Erdogan ikke skal få bruke NATO-medlemskap som brekkstang for å shariatilpasse europeiske land. Når vestlige politikere er veike og ikke ber ham «fit in or fuck off» i NATO, må jo noen påta seg jobben med å kommunisere dette, skriver Lars Thorsen i en SMS til iNyheter.

Thorsen ønsker ikke å opplyse om når demonstrasjonen vil finne sted, utover at det skjer på fredag 3. februar.

Oppdatering 15:00.

Kl 1430 ble det kjent at Oslo-politiet likevel nekter SIAN å brenne koranen utenfor den Tyrkiske ambassaden.

iNyheter sendte live fra hijab-brenning

mest lest