Hoksrud vil bli nestleder i FrP: Men kan bli utfordret

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 2. mars 2023 | 15:35

Bård Hoksrud fra FrP lanseres som ny nestleder etter at Ketil Solvik-Olsen onsdag annonserte at han ikke stiller til gjenvalg. Men også Erlend Wiborg fra Østfold melder seg på.

– Jeg har alltid stilt meg til disposisjon når partiet har spurt meg. Nå skal valkomiteen og partiorganisasjonen gjøre jobben sin, men dersom jeg blir spurt, er det så klart en veldig spennende oppgave, sier Bård Hoksrud til NRK.

Det er stortingsrepresentant Morten Stordalen som lanserer Hoksrud.

Det er samferdsel- og helsepolitikk som er Hoksruds hovedtemaer. Men NRK påpeker også friske utspill og «godt humør» som kjenntegn på telemarkingen fra Bamble.

– Med Bård Hoksrud, så får du Bård Hoksrud. På godt og vondt. Jeg er meg selv, sier han.

Hoksrud har sittet 17 år på Stortinget og fyller snart 50 år. I 2011 var han i han i hardt vær etter en tur til Riga der han kjøpte sex. Hoksrud fikk bot, men ble tilgitt i partiet.

– Dette var et av mitt livs største tabber. Som jeg selv hadde ansvaret for og som gjorde at jeg måtte jobbe for å få tilliten igjen. Heldigvis har jeg fått den av både mine nærmeste, partiet og velgerne og det er jeg veldig glad for, sier han.

Vil heller ha Wiborg

Flere andre kilder sier til NRK at de heller vil ha stortingsrepresentant Erlend Wiborg fra Østfold. Han er nå innvandringspolitisk talsmann.

– Det er store sko å fylle etter Ketil, og vi har mange dyktige politikere i Frp. Men jeg mener det er bra og rett å fordele sentrale posisjonar på flere navn. Erlend er uten tvil en av våre største profiler, sierHimanshu Gulati som representerer Akershus på Stortinget.

Wiborg sier han ennå ikke har bestemt seg for om han vil stille eller ikke.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at flere peker på meg. Jeg har det siste døgnet blitt kontaktet av mange i Frp rundt omkring i landet som ønsker at jeg skal stille. Jeg skal vurdere det og ta en prat med kona mi, for dette vil angå hele familien, sier Wiborg til NRK.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Ekstremister har overtatt staten og «det politiske sentrum»

mest lest