Musk gjeninnfører forbud på X mot «miskjønning» – får kritikk fra konservative

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 2. mars 2024 | 19:37

Elon Musk forsvarer gjeninnføring av regelen mot «miskjønning» (misgendering), sier at det kun er for «gjentatt, målrettet trakassering»

«Sannheten er ikke trakassering, med mindre noen ønsker å tvinge andre til å lyve,» sier den konservative intellektuelle Christopher Rufo som svar til Musk.

Miskjønning, eller «misgendering» på engelsk, dreier seg om å bruke prononomen (han/hun) i tråd med en persons biologiske kjønn selv om personen har transitert og oppfatter seg selv som noe annet. Det er også et begrep dersom man bruker en persons opprinnelige navn i tråd med det biologiske selv om personen har tatt et nytt navn.

Twitter hadde tidligere en regel der brukere kunne bli kastet ut fra plattformen om de gjorde slikt. Musk fjernet den regelen da han overtok Twitter (nå kalt X) høsten 2022.

Men nå er den altså delvis tilbake, skriver Fox News. Og kritikken har ikke latt vente på seg.

Aktivisten bak LibsOfTikTok, Chaya Raichik, har utfordret forbudet.

 «Tilsynelatende kan X ha gjeninnført regelen om «miskjønning», så jeg må teste den ut… Richard Levine er mann. Han er mann. Dylan Mulvaney er mann. Han er mann. Ellen Page er kvinne. Hun er kvinne. Hvis Jeg blir suspendert, du kan finne meg på @libsoftiktok.»

Fra lørdag morgen er den tweeten og kontoen fortsatt aktive.

Kongressrepresentant Marjorie Taylor Greene har kalt admiral «Rachel Levine», en prominent transkjønnet i USA, for en «mentalt syk mann».

Musk presiserer at det dreier seg om «gjentatt trakassering».

Men ikke alle godtar den forklaringen.

«En mann er en mann. Sannheten er ikke trakassering, med mindre noen ønsker å tvinge andre til å lyve,» sa den konservative intellektuelle Christopher Rufo.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPa

Britiske kvinner reagerer på at transkjønnet morder skal være en av dem: – Det er ikke vårt mord (+)

mest lest