Klimaaktivister saboterte Warholm-løp: – De kan dra en viss plass

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 2. juli 2023 | 21:43

En gruppe klimaaktivister blokkerte løpebanen under Diamond League i Stockholm.

– De kan dra en viss plass, sier en forbannet Warholm til NRK etter løpet.

Forholdene til tross, ble løpet fullført for Warholm som kom i mål til tiden 47,57. Han løp i ytterste bane. Verre var det for hans konkurrenter, som fikk flere hindringer i veien enn hekkene.

– De får fullstendig ødelagt løpet. Det var kun Karsten Warholm som kom seg til mål her nesten, sier NRKs kommentator Christina Vukicevic-Demidov.

Selv om de andre løperne løpte rett på demonstrantene, ble det ingen større koalisjoner og ingen ble skadet av hendelsen.

– Det er lov til å protestere, men dette er ikke måten å gjøre det på. Det er respektløst for de som er her for å gjøre en god prestasjon, sier Warholm.

Det er en tydelig, forståelig nok forbannet Warholm som gir kontant svar til media.

– Jeg orker ikke stå og snakke om det. Jeg skal ikke stå på debatten med Fredrik Solvang. Men jeg tror jeg har gjort det tydelig hva jeg synes.

Også stevnedirektør for Diamond League i Stockholm, Jan Kowalski, kjenner på frustrasjonen.

– Det er veldig leit. Vi har forberedt oss i ett år, så kommer andre og ødelegger det. Det er ulovlig. Det er uakseptabelt, sier Kowalski til NRK.

Nå skal saken politianmeldes.

Les også: Klimaaktivister blokkerer innganger til Stortinget: – Planlagt folkemord

Nå tar flere til sosiale medier for å dele sin misnøye om at idrettsløp utøvere har trent opp til i måneder og år, skal ødelegges av demonstranter som bare tenker på sin egen sak.

– Dette er kriminelle pøbler som ødelegger for resten av samfunnet. Nå har disse pøblene som media kaller «klimaaktivister» blokkert veier og satt liv og helse i fare, kastet maling på uerstattelig kunst, forsøkt å hindre demokratiet og nå ødelegge idrettskonkurranser, skriver en likelydende provosert Erlend Wibord (FrP) på Facebook.

Også han er helt tydelig på at demonstrantene må kjenne rettens pisk.

– Disse kriminelle pøblene må straffes og bli satt bak og slå til de lærer folkeskikk og følger demokratiske spilleregler.

mest lest