Durek sier han vil høre på kongen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 2. september 2022 | 21:48

Verrett forteller i et intervju at han har et godt forhold til sin kongelige kommende svigerfar.

– Han er klok, har så mye kunnskap, er så snill og sympatisk, og virkelig forstår ting. Vi snakker ut om alt. Han lytter til meg og jeg lytter til ham, sier Verrett til TV 2.

Det var tidligere i uka at kongeparet svarte om sin kommende svigersønns ulike prosjekter, inkludert uttalelser om at han ble frisk av korona ved hjelp av en medaljong

– Vil snakke med ham.

Verrett, også kjent som sjaman Durek, hevdet en medaljong hjalp ham med å bli frisk etter koronasmitte. Han la en tilsvarende type medaljong til salgs på nettsiden sin for over 2000 kroner.

– Alle sa at jeg måtte dra på sykehuset, og på sykehuset sa de at jeg måtte ta alle disse kjemikaliene, og de ville koble meg til en pustemaskin og sånt. Jeg sa nei. Åndene sier at man har det man trenger for å komme seg, sa Verrett i en video.

Kongeparet møtte pressen i Møre og Romsdal.

– Nå er jeg så heldig, eller uheldig, at jeg nettopp har vært syk selv. Og i dette landet har vi et utmerket helsesystem, jeg kan bare si at det er veldig bra å ha et sånn helsesystem som vi har i Norge. Og selv Durek Verrett har nytt godt av vårt helsesystem, sa kong Harald.

– Og har satt pris på det, la dronning Sonja til.

– Vi kommer til å snakke med ham, sier kong Harald. – Det er kulturkollisjon vi merker nå.

– Stoler på ham

Verrett og prinsessen forteller TV 2 at de foreløpig ikke har snakket med kongen etter hans uttalelse.

– Jeg stoler på hva han sier, og jeg vet at vi vil snakke om ting, sier Verrett.

– Når faren min sier at vi skal snakke om dette, betyr det ikke at han skal være streng, men at det skal være en diskusjon. For det er sånn vi gjør det i vår familie, sier prinsessen som hun aldri var nervøs for å fortelle kongeparet at hun hadde blitt sammen med sjamanen.

– Jeg tror de er veldig glade når jeg er glad. De har vært veldig sjenerøse og åpne, og omfavnet forholdet vårt, sier prinsessen.

Verrett forsvarer likevel sin «praksis» og mener nordmenn også bør være åpne for alternativ behandling.

– Jeg tror dere tror det er «crazy» fordi dere ikke kjenner spiritualitet. Hvis alt jeg forstod var den medisinske verden og hørte noen si dette, ville jeg også sagt «herregud, de er gale», sier Verrett.

Klimakriseopptatt Dagsavisen-redaktør mener strømkrisen er en «bagatell»: – Hva er dette for noe vrøvl?

mest lest