Fem personer tiltalt etter hotellkonkurs

Avatar photo
Publisert 2. november 2022 | 14:52

Økokrim har avsluttet sin etterforskning av konkursen til hotellkonsernet Maribel AS som skjedde sommeren 2020.

Det er reist tiltale mot fem personer for bla grov utroskap, grovt skattesvik, grovt bedrageri og grovt heleri, ifølge E24.

Ifølge Økokrim skal de tiltalte ha gjort urettmessige uttak på 62 millioner kroner fra selskapet gjennom en avtalekonstruksjon.

En av hovedpersonene er også tiltalt for å holde skjult fire eksklusive klokker verdt 1,2 millioner kroner da Namsmannen kom for å sikre verdier i konkursboet, skriver TV2.

Ifølge Dagens Næringsliv skal konkursboet ha tatt arrest i hus, hytter, dyre båter, luksusbiler, dyre klokker og boblebad hos to av hotelltoppene. Private luksusturer til Dubai skal også ha blitt belastet firmakortet til Maribel.

Les også: – Går mot brakseier for Donald Trump

– Konkurskriminalitet er et samfunnsproblem som blant annet rammer kreditorene og svekker tilliten til næringslivet. Og særlig alvorlig er det hvis man urettmessig tapper økonomien i et selskap som er i en sårbar økonomisk situasjon, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen i en pressemelding.

Økokrim konkluderer med at det har blitt inngått fiktive avtaler for å dekker over den økonomiske utroskapen, skriver NTB.

Maribel stod for driften av rundt 50 hotell under merkenavnene First Hotels, Moxy og Courtyard by Marriott.

INP inne med søyle Aftenpostens gallup for første gang: – En ren vitamininnsprøytning

mest lest