Lekkede e-poster: Putin har både kreft og Parkinsons

Avatar photo
Publisert 2. november 2022 | 16:18

Spekulasjoner rundt helsen til den russiske lederen har lenge sirkulert på nettet.

Nå melder The Sun at de har sett lekkede eposter som bekrefter at Russlands president Vladimir Putin både har kreft i bukspyttkjertelen og at han lider av Parkinsons sykdom. Denne informasjonen skal de ha fått gjennom en russisk etterretningskilde.

Dødeligheten ved bukspyttkjertelkreft er høy, selv når kirurgi benyttes. Kirurgi er eneste helbredende behandling ved bukspyttkjertelkreft. Færre enn 20 prosent av pasientene har en svulst som er mulig å fjerne ved bruk av kirurgisk inngrep på diagnosetidspunktet.

Parkinsons sykdom er en nevrodegenerativ sykdom som påvirker hjernens evne til å styre bevegelser og motorikk. Sykdommen er kronisk og utvikler seg gradvis, ifølge SML.

The Sun viser også til bilder som har blitt tatt av den russiske presidenten hvor det skal se ut til at Putin har merker etter IV-behandling på hånden.

Den russiske etterretningskilden som The Sun har snakket med forteller også at Putins lidelse av Parkinsons er i et tidlig stadie, men at sykdommen forverrer seg forløpende.

– Dette er noe de prøver å skjule og benekte på alle mulige måter, sier kilden.

Les også: – Stadig flere legger hestekjøtt i handlekurven, og det er en god idé

I tillegg til å ha kreft i bukspyttkjertelen, skal han også ha prostatakreft.

– I Putins innerste krets er det rykter om at han har prostatakreft i tillegg til kreften han har bukspyttkjertelen som er under spredning, sier kilden.

Videre forteller personen til The Sun at Putin blir proppet full av steroider og «innovative smertestillende» i et forsøk på å stoppe spredningen av kreften han nylig ble diagnostisert med.

Russiske myndigheter påstår at Putin er frisk og fin, og at det ikke er noe galt med hans helse.

Den tidligere britiske etterretningssjefen Sir Richard Dearlove (MI6) skal også tidligere ha sagt at Putins helse er så dårlig at han snart vil være på et helsehjem og at han vil være ute av politikken innen 2023.

INP inne med søyle Aftenpostens gallup for første gang: – En ren vitamininnsprøytning

mest lest