Regjeringen vurderer kraftige kutt for politiet i byene

Avatar photo
Publisert 2. november 2022 | 17:28

Regjeringen har bedt Politidirektoratet vurdere store kutt for politiet i byene for å flytte mer politi ut i distriktene, får VG opplyst.

Politidirektoratet har fått en frist på å utrede to alternativer for å frigjøre ressurser til mer politi i distriktene, ifølge VG.

Det ene alternativet er å kutte 20 prosent av de ansatte i politiets såkalte «hovedseter», som stort sett ligger i byene. Det andre alternativet er å stoppe alle nye ansettelser på de samme stedene.

Årsaken bak kuttene skal være et «ønske om å desentralisere politiet ved å opprette nye tjenester og redusere sentralt byråkrati og hovedsetene i politidistriktene», ifølge VG.

Les også: Nå skal kvitteringsordning prøves ut i Oslo: – Bra om politiet må tenke seg om en ekstra gang

Politiets Fellesforbund reagerer kraftig på nyheten.

– Å spre den beredskapen vi har enda tynnere ut er verken økonomisk eller sikkerhetsmessig forsvarlig, sier Unn Alma Skatvold, leder i Politiets Fellesforbund.

Forrige uke advarte hun på det sterkeste i en VG-kronikk mot å opprette nye tjenestesteder i politiet når det ikke er økonomi til det.

Skatvold sier også at politiet har store oppgaver om dagen, noe som krever mye ressurser.

– I tillegg til det de ellers har ansvar for, er Norge i den mest utfordrende sikkerhetspolitiske situasjonen på årtier. Det har blant annet ført til at politiet har måttet rykke ut til ulovlige droneobservasjoner, og de har skjerpet beredskapen rundt kritisk infrastruktur i hele landet, sier hun til VG.

Det hvite hus ble irettesatt i en faktasjekk på Twitter

mest lest