Folk tror ikke det de ser: Mann arrestert i England etter å ha ytret seg kritisk til palestinske flagg

Avatar photo
Publisert 2. november 2023 | 14:54

En video i sosiale medier skal vise britisk politi pågripe en eldre mann som har ytret seg kritisk til at det er blitt hengt opp flere palestinske flagg i nabolaget Bethnal Green Road, London.

Mannen delte en video av seg selv på Facebook hvor han uttrykker sin misnøye med de palestinske flaggene.

Tirsdag kveld denne uken skal den samme mannen ha blitt arrestert under mistanke om hatefulle ytringer.

Ifølge britiske Express har britisk politi bekreftet at de rykket ut til en adresse for å pågripe en mann som er mistenkt for rasistisk motivert ordensforstyrrelse.

Her kan du se mannens video, og pågripelsen:

Den britiske avisen skriver at mannen fortsatt sitter i varetekt.

I sosiale medier spres videoene som ild i tørt gress. Mange reagerer med vantro over ytringsfrihetens tilstand i Storbritannia.

Den britiske forfatteren Douglas Murray kommentererer også saken.

Det synes som om det å klage over at palestinske flagg får deg arrestert. Dette kommer til å komme ut av kontroll veldig raskt, skriver han.

Storbritannia har tidligere fått internasjonal oppmerksomhet for en rekke oppsiktsvekkende straffeforfølgelser i forbindelse med hatefulle ytringer.

23. april 2018 ble den skotske YouTuberen Mark Meechan bøtelagt rundt 8000 kroner etter å ha lagt ut en YouTube-video som ble sett over 3 millioner ganger som skildrer ham som trener kjæresten sin hund til å svare på setningen «Sieg Heil» ved å løfte labben i en nazihilsen. Komikerne Ricky Gervais og David Baddiel uttrykket sin støtte til Meechan på X/Twitter.

I april 2010 arresterte politiet den kristen predikanten Dale McAlpine for å ha sagt at homoseksuelle handlinger var synd. Det ble til slutt avgjort at han ikke skulle straffeforfølges.

Det har også vært en rekke andre hendelser hvor folk har fått bøter og fengselsdommer for homofobe og rasistiske ytringer.

mest lest