Hamas-topp lover et nytt angrep, mye større enn 7. oktober

Avatar photo
Publisert 2. desember 2023 | 16:15

Osama Hamdan, medlem i terrororganisasjonen Hamas’ politiske avdeling, sier i et intervju med libanesisk media at en «frigjøringskrig» er på vei.

I intervjuet sier Hamdan at han ikke angrer noe på angrepet mot Israel 7. oktober, hvor mange sivile ble drept og kidnappet. Han gir uttrykk for å være fornøyd med skaden Hamas skal ha påført Israels hær.

På spørsmål om det er et nytt angrep på vei fra Hamas mot Israel, hadde Hamdan et klart og tydelig budskap:

– Jeg kan love at en krig for frigjøring er på vei, ikke bare enda et angrep som 7. oktober.

Da intervjueren spurte når denne krigen vil komme, svarte Hamdan at den ikke er langt unna.

Se et klipp fra intervjuet her:

I november ble Osama Hamdan intervjuet på Dagsrevyen.

Under NRKs eksklusive intervju med Hamas-toppen 16. november, avviste Hamdan at terrorgruppen hans drepte sivile israelere 7. oktober.

– Vi hadde ingen intensjon om å drepe sivile. Det ga vi klare ordre om til soldatene våre. «Dere skal bare angripe soldatene. Ikke skyt kvinner, barn, eldre og de som er ubevæpnet,» forklarte Hamdan, og fortsatte:

– Hamas og Qassam-brigaden var kun ute etter militære mål. Men Gaza har vært under en blokade i 17 år. Da vi brøt gjennom grensegjerdene strømmer mange palestinere inn i Israel og gjorde det de gjorde.

Hamdan benektet også på NRK at Hamas bruker sivile som menneskelige skjold.

Intervjuet vakte sterke reaksjoner i sosiale medier. Mange stilte seg kritisk til at statskanalen bruker Hamas som kilde, og noen hevder NRK ikke er kritisk nok til terrororganisasjonen.

mest lest