Har tro på Fredrik Græsvik

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 3. januar 2024 | 19:46

Nylig ble det kjent at Fredrik Græsvik tok sluttpakke i TV 2. Utenrikskorrespondenten, som også «kranglet» med folk på sosiale medier gjennom sene nattetimer, har imidlertid ikke tenkt til å bli taus. Nå er det Bauer Media som gir ham nye muligheter med en egen podkast.

– I podkasten møter jeg blant annet mennesker med erfaringer fra inn- og utland som har preget dem, ofte for livet, og gjerne erfaringer de helst skulle vært foruten, sier Fredrik Græsvik til sine egen, nye arbeidsgiver.

Græsvik (56) jobbet i TV 2 fra 1994.

– Overgangen fra feltet i konfliktområder og som korrespondent til podkaststudio virker kanskje stor, men sannheten er at alt koker ned til historiefortelling og journalistikk. Det er det jeg brenner for, sier han

I premiereepisoden møter Græsvik en mann som virkelig har gjort seg erfaringer han skulle vært foruten. Lege Mads Gilbert har sett og opplevd tragedier, men også glede og mirakler på nært hold. Mange knyttet til de menneskelige tragediene som utspiller seg i på Gaza, heter det i pressemeldingen.

Podkastsjef Øystein Weibell i Bauer Media er har stor tro på podkasten.

– Dette er en serie som appellerer til hjerte og hjerne. Samtidig representer podkasten en ytterlige styrking av Bauers brede podkastportefølje, sier han.

mest lest