Hyller nytt luftvernsystem: – Kan skyte ned alt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. februar 2024 | 06:27

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj uttrykte stor glede på fredag over mottakelsen av to avanserte luftvernsystemer, som han beskrev som svært kapable og i stand til å nedkjempe ethvert luftmål.

I sin daglige videotale til nasjonen sier presidenten at han ikke kan dele spesifikke detaljer om de nye systemene som de har ventet på i månedsvis.

– Hovednyheten i dag er noe vi alle har ventet på og jobbet med i månedsvis på ulike nivåer: to nye luftvernsystemer har ankommet Ukraina. Selvfølgelig bør ikke alle detaljer gjøres offentlige. Men dette er systemer som er i stand til å avskjære alt, sier Zelenskyj.

– Vi vil beskytte regioner. Det er ennå ikke nok systemer på plass for å fullstendig beskytte Ukraina, men vi jobber med det hver dag. Jeg er takknemlig for våre samarbeidspartnere som hjelper oss med å styrke Ukrainas luftvern og beskytte liv.

Zelenskyj formidler samtidig på Telegram at nasjonen intensiverer arbeidet for å øke produksjonen av ammunisjon og droner.

Presidenten informerer om at omtrent 90 prosent av de dronene som sendes til frontlinjen, for tiden produseres i Ukraina. Han legger til at det er planlagt en ekstra budsjettpost spesifikt for å styrke produksjonen av droner.

mest lest