DeSantis refser republikanere som oppfører seg som «potteplanter» i kampen mot «woke-ideologien»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. mars 2023 | 07:47

Florida guvernør Ron DeSantis hevder noen republikanere opptrer som «potteplanter» i den politiske og kulturelle kampen mot mainstream media og venstresiden.

DeSantis kommentarer kom under et møte med GOP bidragsytere torsdag kveld i Florida. Han nevnte også sine mange konservative politiske prestasjoner de siste fire årene i sin «krig» mot «woke-ideologi».

Den populære konservative guvernøren var på møte organisert og arrangert av den politisk aktive finanspolitiske konservative gruppen Club for Growth. Den årlige samlingen som går over tre dager, tiltrekker seg omtrent 120 av de største giverne i det republikanske partiet. Møte holdes på The Breakers, en eksklusiv badeby sørøst i Florida.

DeSantis, nevnte aldri en potensiell presidentkampanje i sin tale. Guvernørens 40-minutters tale viste at hans konservative seire i Florida kan tjene som et veikart for hele nasjonen, skriver Fox News.

– Du kan slå tilbake, og du kan slå disse menneskene. Fordi i Florida har vi slått dem gang på gang, på utdanning, på lockdowns, you name it, vi har kommet ut på toppen. Og ikke bare har vi kommet ut på toppen i politikken, vi har forvandlet staten til landets ledende røde stat, sa guvernøren.

Og guvernøren hevdet at i Florida og over hele landet «har vi et ikke-woke-flertall som ønsker å se tilregneligheten gjenopprettet».

– Jeg er ikke fornøyd med å bare holde skattene lave og holde meg unna alt annet, understreket DeSantis.

– Jeg tror woke-ideologien er skadelig … Min politikk bidrar til å beskytte folk mot å få Woke-ideologien dyttet ned i halsen på institusjon etter institusjon, fortsatte han.

DeSantis sin popularitet stige blant konservative over hele landet de siste tre årene på grunn av hans kraftige pushback mot koronavirus-riksjoner og hans aggressive handlinger som en konservativ kulturkriger som gikk etter media, selskaper og lærerfagforeninger.

«Avsetter» Trump: Fox News utpeker Ron DeSantis som republikanernes nye leder

mest lest