Håner Bidens tur til grensen: – Dra til stranden, ta en lur

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. mars 2024 | 07:56

Grensevaktenes fagforening i USA gjorde narr av president Biden på lørdag for hans tur til grensen i Texas denne uken.

– Stig ombord AF1, ta en lur. Våkn opp på et sted kalt Brownsville, skrev fagforeningen i en melding på X, sammen med et bilde av Biden som hviler i en solseng på stranden.

– Les stor melding fra teleprompteren, ‘Det er alt Trumps skyld.’ Stig ombord AF1, spør hvem personene i grønne uniformer var, få vite at de «binder fast» er ulovlige innvandrere, uttrykk forferdelse, ta en lur. Våkn opp, erklær en slutt på dagen, dra til stranden, ta en lur.

Dette gir et innblikk i den ironiske tone og kritiske holdningen fagforeningen har mot presidentens reaksjoner og handlinger i forbindelse med grensesituasjonen.

Under Bidens besøk i Brownsville på torsdag, uttrykte han beklagelse over at den tverrpolitiske innvandringsloven ikke ble vedtatt i Senatet, og pekte på Trump som en av årsakene. Ifølge Fox News har mange republikanere gitt uttrykk for motstand mot lovforslaget, som de sier ikke gjør nok.

– Flertallet av demokrater og republikanere i begge kamrene støtter denne lovgivningen, sa Biden i Brownsville, «inntil noen kom og sa ikke gjør det, det vil gagne den sittende presidenten. Det er en forferdelig måte å drive forretning på i Amerika for et så alvorlig problem.»

På torsdag besøkte også Trump grensen i Eagle Pass, Texas, der han uttalte at området blir «overkjørt av kriminalitet relatert til Bidens migrasjonspolitikk,» og nevnte drapet på den georgiske studenten Laken Riley, som angivelig ble begått av en venezuelansk migrant forrige uke.

mest lest