Saksøkt for 258 mrd. Dollar

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. april 2023 | 03:32

Elon Musk er saksøkt for 258 milliarder dollar. Han er anklaget for å ha kjørt et «pyramidespill» for å støtte kryptovalutaen Dogecoin.

Musk ba fredag en amerikansk dommer om å avvise søksmålet, skriver CNBC.

Til domstolen i Manhattan kalte advokatene til Musk søksmålet fra Dogecoin-investorer en «fantasifull oppdiktning». De peker på Musks «uskyldige og ofte latterlige tweets» om Dogecoin.

Advokatene sa at investorene aldri forklarte hvordan Musk hadde til hensikt å svindle noen eller hvilke risikoer han skjulte, og at uttalelsene hans som «Dogecoin Rulz» og «no highs, no lows, only Doge» var for vagt til å støtte et svindelanke.

– Det er ingenting ulovlig med å tweete støttende ord om, eller morsomme bilder om, en legitim kryptovaluta som fortsatt har en markedsverdi på nesten 10 milliarder dollar, sa Musks advokater.

– Denne domstolen bør stoppe saksøkernes fantasi og avvise søksmålet.

I en fotnote avviste advokatene også investorenes påstand om at Dogecoin kvalifiserte som sikkerhet.

Investorenes advokat, Evan Spencer, sa i en e-post: «Vi er mer sikre enn noensinne på at saken vår vil lykkes».

Investorer anklaget Musk, verdens nest rikeste person ifølge Forbes, for bevisst å ha drevet opp Dogecoins pris mer enn 36.000% over to år og deretter latt den krasje.

De sa at dette genererte milliarder av dollar i fortjeneste på andre Dogecoin-investorers bekostning, selv om Musk visste at valutaen manglet egenverdi.

Les også: Musk og andre tek-ledere ber om pause i utviklingen av «avansert» AI som ChatGPT: Kan utgjøre en fare for menneskeheten

Erstatningstallet på 258 milliarder dollar er det tredobbelte av den estimerte nedgangen i Dogecoins markedsverdi i de 13 månedene før søksmålet ble innlevert.

Musks innlegg på Twitter, som han eier, har ført til flere søksmål.

Han vant en rettsseier 3. februar da en jury i San Francisco fant ham ikke ansvarlig for å tvitre i august 2018 at han hadde ordnet finansiering for å ta Tesla privat.

Elon Musk ber om løslatelse av «QAnon Shaman»

mest lest