Wagner-sjefen: Russisk flagg heist over Bakhmut

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. april 2023 | 02:06

Det russiske flagget er heist over den ukrainske byen Bakhmut, melder grunnlegger av den russiske Wagner-gruppen Jevgenij Prigozjin, ifølge Reuters.

Prigozjin, sa sent søndag at hans styrker har heist det russiske flagget over administrasjonsbygningen i byen Bakhmut i Ukraina.

– Fra et juridisk synspunkt har Bakhmut blitt tatt, sier Prigozjin i en lydmelding lagt ut av hans pressetjeneste på meldingsappen Telegram.

– Fienden er konsentrert i de vestlige delene, la han til.

Prigozjin hevder flagget er heist for å minnes Vladlen Tatarskij som ble drept av ei bombe i St. Petersburg tidligere søndag, ifølge det russiske nyhetsbyåret RiA.

Reuters har ikke kunnet verifisere rapporten fra uavhengig hold.

Prigozjin har også tidligere hevdet at Russland har kontroll over deler av Bakhmut.

Ukrainas forsvar avviser Prigozjins påstander. De hevder at de fortsatt holder stand i Bakhmut.

– Fienden har ikke stanset angrepene i Bakhmut. Ukrainske styrker holder likevel stand på modig vis mens de slår ned utallige angrep fra fienden, skriver ledelsen i det ukrainske forsvaret i et Facebook-innlegg.

Kampen om Bakhmut har vært langdryg og utviklet seg til å bli ett av de blodigste slagene i den drøyt ett år lange krigen. Både Russland og Ukraina har mistet svært mange soldater i kampene om byen.

Volodymyr Zelenskyj takker søndag kveld soldatene som fortsatt kjemper i deler av Bakhmut, i sin daglige videotale til nasjonen:

Kjent militærblogger drept i attentat i Russland

mest lest