Apotekansatt kvinne drept i Arendal – kan være tilfeldig offer

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 3. april 2024 | 16:39

Tirsdag morgen ble det meldt om en alvorlig skadet kvinne ved Boots apotek i Arendal sentrum. Store deler av sentrum ble sperret av og politiet etterlyste vitner.

Hun døde på stedet til tross for livredning.

Kvinnen var ansatt på apoteket. Nå er det slått fast at hun ble drept.

Ingen personer er så langt pågrepet eller mistenkt.

– Gjerningspersonen er fortsatt ukjent for politiet. Basert på foreløpig informasjon kan det ikke utelukkes at avdøde er et tilfeldig offer. Politiet jobber med full styrke for å avklare dette. Vi har ingen konkrete holdepunkter å gå etter, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i en pressemelding.

På en pressekonferanse onsdag sier politiet det ikke vet noe om hvilket motiv gjerningspersonen har hatt.

– Vi har hatt alt av tilgjengelige ressurser ute i et og et halvt døgn, sier stabssjef Vidar Arnesen i Agder politidistrikt.

– Kvinnen ble i går fraktet til Oslo universitetssykehus for rettsmedisinsk observasjon. Observasjon viser at kvinnen er drept, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt på politiets pressekonferanse.

Politiet kunne ikke fastslå at det er snakk om et drap før de mottok den foreløpige obduksjonsrapporten i dag, ett døgn etter at kvinnen døde, melder NRK.

VG skriver at politiet ikke vil ut med drapsvåpen eller metode. Men onsdag kveld skriver Agderposten at det dreier seg om et knivdrap.

– Dette er en svært tung dag for oss i Boots apotek. Vi har mistet en veldig nær kollega og god ansatt, skriver Kathrine Mehlin, administrerende direktør i Boots Apotek i en SMS..

Politiet hever beredskapen i byen.

– Politiet har hevet beredskapen for å sikre en rask responsevne. Vi ber publikum være årvåkne, og ha lav terskel for å ta kontakt med politiet.

Politiet har innført midlertidig bevæpning.

– Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon for publikum, sier Vidar Arnesen til NRK.

mest lest