Meksikaner som drepte fem naboer i Texas pågrepet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. mai 2023 | 05:37

Mannen som er anklaget for å ha skutt fem personer, inkludert en mor og hennes 9 år gamle sønn, i en nabos hjem i Texas, er pågrepet.

Det opplyser den lokale påtalemyndigheten tirsdag kveld.

Pågripelsen ble gjort i byen Cut and Shoot i Texas, opplyser en føderal politikilde til CNN. Cut and Shoot ligger omtrent 27 kilometer vest for Cleveland, Texas, hvor drapene fant sted.

Den mistenkte, Francisco Oropesa (38), gjemte seg i et skap under noen klær, opplyste Sheriff Greg Capers til journalister tirsdag.

Myndighetene oppfordret i flere dager offentligheten til å komme frem med all informasjon og brukte betydelige ressurser på å spore opp den mistenkte, inkludert mer enn 250 polititjenestemenn og en belønning på 80.000 dollar for tips som førte til arrestasjonen.

Det var sent fredag forrige uke at de fem personene ble skutt og drept. Ifølge politiet skjedde det etter at den mistenkte gjerningspersonen drevet med skyting i hagen sin og blitt bedt om å slutte da naboene ville sove.

De drepte er mellom 8 og 31 år gamle, og alle har trolig bakgrunn fra Honduras, ifølge politiet.

Fem andre i familien, inkludert tre barn, overlevde. De drepte er opprinnelig fra Honduras, mens gjerningsmannen, omtale som «meksikaner»

mest lest