Lederen i Rød Ungdom: – Støre, Stoltenberg og Tangen er terrorister

Avatar photo
Publisert 3. mai 2024 | 22:48

Den nyvalgte lederen for Rød Ungdom, Amrit Kaur (20), kaller Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg og Nikolai Tangen for terrorister i en video som er delt på TikTok fredag.

Kaur sier først at hun ble arrestert utenfor Norges Bank under en demonstrasjon mot at Oljefondet har tjent milliarder av kroner på investeringer i våpenindustri som har forsynt Israel med våpen.

iNyheter delte fredag ettermiddag video av pågripelsen.

– Det er snakk om 7,3 milliarder kroner på nye foreldre som aldri fikk møte barna sine. Det er snakk om 7,3 milliarder kroner på små barn som ble sprengt i fillebiter. Hvis det ikke er terror, så vet jeg ikke hva terror er, sier Kaur i sin video på TikTok og fortsetter:

– Terrorister bruker ikke turban og heter ikke Ahmed eller Muhammed. Terrorister bruker dress og slips. De heter Netanyahu, Biden, Støre og Stoltenberg og Tangen, sier Kaur i videoen, der hun er iført et Palestina-skjerf rundt halsen.

Rødt-politiker Sofie Rana gir støtte til ungdomspartilederen på X.

Det er ting hun sier i videoen som er verdt å vite. Nemlig at Oljefondet har tjent fett via selskap som selger våpen direkte til Israel, skriver Rana.

Ikke alle er like begeistret for utspillet til ungdomspartilederen. Tidligere Rødt-politiker, nå Ap-politiker Eivor Evenrud, er blant de som var raskt ute med kritikk mot Kaur.

«Nok en klassiker fra den røde revolusjonens nye leder i RU. Å kalle Stoltenberg en terrorist er faktisk på høyde med Listhaugs gamle facebookpost,» skriver hun på X, med referanse til Facebook-innlegget fra 2018 hvor Sylvi Listhaug (FrP) skrev at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet.»

AUF-leder Astrid Hoem reagerer også sterkt på uttalelsene fra RU-lederen.

– Når hun sier at Jonas Gahr Støre er en terrorist, så blir jeg jævlig forbanna. Hva er forskjellen mellom Støre og Anders Behring Breivik i RUs hode? spør AUF-leder Hoem retorisk overfor Nettavisen, og legger til:

– Hvis RU tror at jeg som AUF-medlem er med i et parti der partilederen er terrorist, så tar hun veldig feil. Jeg reagerer sterkt på retorikken til RU, og hadde forventet mer fra venstresiden.

Unge Høyre-leder Ola Svenneby mener det er ironisk at RU-lederen anklager Arbeiderpartiets leder for å være en terrorist, siden det var Rødt som fremmet mistillitforslaget mot Sylvi Listhaug på grunn av hennes uttalelse i 2018 om at Ap setter terroristenes rettigheter over nordmenns sikkerhet.

Amrit Kaur sier i en oppdatering fredag kveld at hun ikke mener at statsminister Jonas Gahr Støre er en terrorist.

– Jeg trekker den uttalelsen om at Støre er en terrorist. Jeg hadde nettopp kommet ut fra glattcelle og hadde nok et litt høyt energinivå. Poenget mitt var ikke å definere Støre som terrorist men å poengtere at Norge ikke har tatt god nok avstand fra folkemordet i Palestina, og også vært delaktig i folkemordet på det palestinske folk, sier Kaur til Nettavisen.

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen mener det er upassende å anklage Arbeiderpartiet for terror, og forventer at Rød Ungdom beklager.

– Rødt har tidligere tatt og tar fortsatt sterkt avstand til alle forsøk på å koble Arbeiderpartiet til terrorhandlinger. Det gjør jeg også nå. I min levetid har Arbeiderpartiet blitt utsatt for grusom terror, og slike sammenligninger eller insinuasjoner hører ingen sted hjemme, skriver hun i en epost til Nettavisen.

mest lest