Ung «høyrestjerne» advarer hvite mot massive demografiske endringer

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 3. mai 2024 | 11:44

Hun er bare 27 år, men har allerede blitt en bemerket stemme på den alternative høyresiden. Den nederlandske juristen og aktivisten Eva Vlaardingerbroek var nylig på CPAC-konferansen som Viktor Orban inviterte til i Budapest.

Der ble hun intervjuet av Remix News.

Tidligere har hun vært intervjuet av blant annet Jordan Peterson, Tucker Carlson, Mark Steyn og Megyn Kelly.

Budskapet dreier seg denne gang om innvandring og dens konsekvenser.

Hun advarer europeerne og sier at de må ta et standpunkt mot de raske demografiske endringene, ellers blir de «en minoritet i sine hjemland».

– Du har snakket mye om de hvites rettigheter og den hvite erstatningen. Men dette åpner selvsagt for rasismeanklager. Så hvordan håndterer konservative dette dilemmaet med at de ikke ønsker å bli erstattet i sine hjemland, men heller ikke ønsker å bli angrepet med dette begrepet?

– Det kan du ikke. Det er det som er greia, du kan ikke. Så du må velge side. Du kommer selvfølgelig til å bli angrepet hvis du sier: «Hei, dette kontinentet, Europa, har vært overveiende hvitt i hele sin historie, og nå har plutselig noen få byråkrater i løpet av én generasjon bestemt, mot folkets vilje, at vi plutselig skal være en minoritet. Hvorfor er vi enige i det, eller hvorfor tillater vi at det skjer?» Hvis du sier det, kommer du til å bli angrepet.

– Men det eneste alternativet du har er å ikke si noe og la det skje, så valget er ditt, og jeg har gjort mitt valg. Jeg tror det er mange måter du kan forsvare deg på, selvfølgelig, mot dette latterlige angrepet, så jeg er sikker på at de kommer til å si om meg at jeg er en forferdelig rasist igjen. Nei, det er ikke sant. Jeg tror ikke at noen rase er bedre enn andre. Jeg mener bare at min heller ikke er dårligere enn andres.

– Så jeg trenger ikke å bli utpekt som roten til alt ondt, slik den nymarxistiske kritiske raseteorien gjør. Jeg trenger ikke å bli en minoritet i mitt eget land, slik Joe Biden sa ville være «en god ting», ville være «vår styrke». Nei, hvorfor egentlig? Hvem var rasisten her? Forklar meg hvorfor vi ikke har rett til å eksistere, hvorfor vi ikke får lov til å være i flertall på kontinentet, i de landene vi har vært i flertall i, i evigheter? Forklar det for meg. Snu spørsmålet rundt.

– Mange partier på høyresiden er villige til å snakke om ulovlig innvandring, men uvillige til å ta opp lovlig innvandring. Noen konservative partier fremmer til og med lovlig innvandring. Hva tenker du om denne utviklingen?

– Vel, problemet er selvfølgelig at hvis du har massevis av ulovlig innvandring, og så klistrer merkelappen «lovlig» på den, så endrer ingenting seg. Det er noe vi har sett de siste årene, at ulovlig innvandring på en måte har blitt gjort lovlig, slik at det har blitt veldig enkelt for visse mennesker å komme til Europa, mens det ikke har vært så lett for andre å gå gjennom det vanlige systemet. Jeg tror dette problemet til en viss grad også eksisterer i USA, at det er ganske vanskelig å immigrere lovlig til USA, men at det ikke er så vanskelig å immigrere ulovlig over den meksikanske grensen.

Her er hele talen hennes lagt ut på X.

– Så hvis man ser på innvandringsproblemet, tror jeg man også må se på demografiske endringer. Det var derfor jeg tok denne dansen på scenen i dag. Vi må se på virkeligheten i stedet for å se på begrepet innvandring. Er vi enige i det som skjer her, i det som skjer med denne raske endringen i vår demografiske sammensetning? Hvis svaret er nei, må noe endres. Så enkelt er det.

– Du konverterte til katolisismen for omtrent ett år siden. Hvordan har katolisismen din påvirket politikken din, om i det hele tatt?

– Det har påvirket politikken min i den forstand at troen min har blitt en så stor del av livet mitt at jeg i enda større grad enn før føler at det ville være fullstendig uærlig og galt av meg å utelukke troen min fra de politiske budskapene mine. Siden troen har så stor innflytelse på meg som person, tror jeg folk vil legge merke til at jeg lar den sive gjennom mye mer i talene mine enn jeg kanskje gjorde tidligere. Så det inspirerer ideene mine og evnen min til å gå på scenen. Jeg ber til Gud før jeg går på scenen, noe jeg ikke pleide å gjøre for noen år siden, men det beroliger meg umiddelbart å be Gud om veiledning og hjelp, du vet, om å gi meg styrke til å gjøre hans vilje på scenen.

– Hva tenker du om det faktum at de fleste nordeuropeiske høyrepartiene viker unna religiøse budskap i partiprogrammene sine? AfD, Sverigedemokratene, Demokratene og mange nederlandske partier holder det i bakgrunnen, kanskje fordi folk melder seg ut av kirken, og mange unge mennesker melder seg ut av kirken. Så hvordan kan konservative nå ut til unge mennesker i Nord-Europa samtidig som de beholder sin overbevisning?

– Jeg tror det er en stor feil å utelate religionen og den kristne troen fra det politiske budskapet, særlig hvis man ønsker å nå ut til ungdommen. Jeg tror vi har blitt hjernevasket til å tro at hvis vi forkynner evangeliet, hvis vi påkaller Herren i talene våre, hvis vi snakker stolt og åpent om det faktum at vi er kristne, så vil vi skremme bort ungdommen. Jeg tror faktisk det motsatte er tilfelle.

– Jeg tror det er et moralsk tomrom som enten vil bli fylt med klimagalskap eller Woke nonsens eller annen undergravende venstreorientert ideologi, eller så vil det bli fylt med Den hellige ånd. Så du har to valg, og jeg tror at folk leter etter sannhet. Folk leter etter svar, og den beste gaven du kan gi noen, er å peke dem i retning av sannheten i stedet for å danse rundt den og pynte på den, noe jeg tror er det vi har gjort i Nordvest-Europa i lang tid, og se hvor det førte oss.

Vlaardingerbroek skriver selv på X at talens hennes til CPAC nå er slettet på YouTube fordi de har funnet at det skal inneholde «hatprat»,

mest lest