Anne Holt er «fly forbanna» på Klassekampen

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 3. juni 2023 | 22:22

«Venstresidens dagsavis» er i helgen ute med pinlig feil. Intervjuet med forfatter Anne Holt gikk i dag, lørdag, til trykkpressen. Problemet var bare at det var feil Anne Holt.

Den tidligere Ap-politikeren er i fyr og flammer mot Klassekampen i et Facebook-innlegg. I dag har hun ringt til Klassekampen-redaktør Mari Skurdal etter å ha blitt sitert på en rekke ting hun ikke mener.

Sitatene dreide seg om Telenors e-posttjeneste online.no, blant annet.

– Hun hadde ringt et nummer til EN ELLER ANNEN Anne Holt. Henne hadde hun intervjuet. Denne damen har åpenbart – i motsetning til meg – et særdeles negativt forhold til den digitale verden, skriver Holt i statusen.

Veldig frustrerende, skriver Anne Holt i innlegget.

– Jeg har aldri noen gang vært så sint på egne vegne som dette. Jeg er fly, hoppende, knusende, drepende forbanna.

Anne Holt nummer to er nemlig rikelig lite engasjert på nett. Derav til stor forveksling med Anne Holt nummer en, som er det stikk motsatte.

– Jeg er ikke i den verdenen der. Hver gang jeg går inn på den, skjer det noe gæli. Jeg får piggene ut av å logge inn. Jeg ser ut som et pinnsvin snart, blir det som viste seg å ikke være krimforfatteren sitert på.

Telenors e-posttjeneste online.no skal nemlig nå gå fra å være gratis til å få en fast månedspris. Derfor har (feil) Anne Holt blitt ringt, der hun ikke forstod at det ble gjort et intervju.

– Hva synes du om å ha havnet oppi dette rabalderet?, spør VG.

– Jeg synes det er motbydelig. Hun spurte meg jo ikke om jeg var forfatteren Anne Holt. Og det er ikke første gang det skjer – jeg har fått brever og alt mulig som skulle til henne, sier pensjonisten (ikke forfatteren) Anne Holt til VG.

Nå beklager Klassekampen-redaktøren seg.

– Jeg har ikke så mange andre kommentarer annet enn at her er det virkelig paddeflat som gjelder.

Nå er det bare å rydde opp, sier redaktøren.

– Dette har skjedd, og det er dritflaut. Nå må vi rette opp i det som best vi kan. Så er det synd at Anne Holt, jurist og krimforfatter, fikk en litt sjokkerende lørdag for å si det mildt.

mest lest