Disse damene er ute etter å stjele pengene dine

KNK
Publisert 3. juni 2024 | 10:36

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Norges dyreste damer! Alarm! Noen vil alltid robbe de norske statsfinansene, men nå er det enda farligere enn til vanlig.

Hvem snakker jeg om?

Ingvild Kjerkol, selvfølgelig. Hun som Jonas Gahr Støre mente var en sabla god helseminister, men som ikke klarte å skrive masteroppgaven selv.

Etter exiten fra regjeringen har hun blitt leder for energikomiteen og energipolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, og nå rykker hun ut i Dagbladet sammen med Åslaug Haga, og ber om mer vindkraft, et ledd i Fornybar Norges nye informasjonsstrategi ved navn «10 myter om Vindkraft.»

Hvem er Åslaug Haga? En gang var hun leder for Senterpartiet, og slåss mot EU og var skeptisk til EØS-medlemskapet. Nå slåss hun alt hun kan for EU, og kan ikke raskt nok få implementert EUs direktiver i Norge.

Kanskje det endrede standpunktet skyldes at hun blir klokere?

Jeg tror at det hele skyldes at det er mye mer lønnsomt å slåss for Statkraft og Statnetts interesser, enn de samfunnsinteressene Åslaug Haga før forsvarte.

Åslaug Haga hører til de mange politikerne som har skiftet beite. Først slåss de for velgerne sine, påstår de, og så tar de med seg all sin samfunnskompetanse, og slåss for de som kan betale mest. På tide å cashe inn på all idealismen.

Opportunister, meningshorer, korrupte jævler, også ukjært barn har mange navn.

Det er ikke vakkert eller idealistiske, men det er blitt så vanlig at vi ikke reagerer en gang, og få problematiserer hva denne rolleblandingen kan koste oss.

Vi vet litt om Ingvild Kjerkols mentale kapasitet. Den holder ikke til å skrive masteroppgaven selv, nå er det snart 2 måneder siden hun ble kjeppjaget fra jobben som helseminister, og i løpet av disse to månedene er hun blitt energiekspert.

Energiekspert på 2 måneder? Hvis det virker utrolig. så er det fordi det er umulig. Ingvild Kjerkol fortsetter å jukse i sin nye rolle. Den politikken hun serverer, er ikke hennes egen, men Fornybar Norges.

Vi vet hva Fornybar Norge vil. De vil pepre landet med kraftlinjer og vindmøller til havs og til lands og ha mest mulig eksport til utlandet. De vil ha olje- og gassproduksjon på vannkraft, og hydrogen-fabrikker og karbonfangst og lagring. De vil redde kloden, med en nesten uendelig strøm av subsidier. 

Da tjener to av Fornybar Norges største medlemmer, nemlig Statnett og Statkraft, mye mer penger.

Åslaug Haga jobber for dem. Hun jobber hardt, for dem. 

Men Ingvild Kjerkol er folkevalgt. Hun skal jobbe for norske velgere, ikke kun de av dem som jobber i Fornybar Norges medlemsbedrifter.

Hun begynner dårlig. Åslaug Haga lister opp en rekke «myter» om vindkraft i Dagbladet. Dessverre så er ikke dette myter i alminnelig forstand.

Det er sant at vindkraft er ustabilt.

Det er sant at bidraget til kommuneøkonomien er tvilsomt. Vindturbiner kannibaliserer hverandre, når det blåser over hele Nord-Europa blir prisene fort negative.

Da får ikke kommunene ett øre, men innbyggerne får lavere eiendomspriser og ødelagte naturopplevelser.

Det er ikke sant at kjernekraft er en myte. Kjernekraft har fungert i mange tiår, og gjennom å bruke ETT KILO URAN forløser man like mye energi som i 2,7 MILLIONER KILO KULL.

Hva tror Ingvild Kjerkol ødelegger mest natur av å grave ut 1 kilo uran eller nesten 3 millioner tonn kull? Tenk selv, Ingvild.

Det er ikke farlig, men sunt, og som leder er man forpliktet til det. Men Ingvild Kjerkol videreformidlet heller propagandaen til Fornybar Norge.

Det var dumt når du nettopp har fått merke hvor ille det kan gå, hvis alt du gjør er å kopiere andre.

Hører du, Ingvild?

iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

HVA HVIS: “Muslimsk 13-åring voldtatt av fem norske gutter” (+)

mest lest