Biden demoniserer «MAGA-republikanere» – Brukte flere hundre millioner på pro-Trump-kandidater

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. september 2022 | 06:20

President Joe Biden hevdet at «MAGA-republikanere» representerer «en ekstremisme som truer» USA, men Demokratene brukte over 46 millioner dollar (460 millioner kroner) på å hjelpe pro-Trump-kandidater med å vinne primærvalg.

Til tross for Bidens nylige retorikk har flere demokratiske kampanjegrupper brukt mer enn 46 millioner dollar på å styrke kandidater som støtter tidligere president Donald Trump i flere primærløp, tilsynelatende med sikte på å tvinge frem mer moderate republikanere og potensielt gjøre valgkamper gunstigere for demokratene, skriver Fox News.

– MAGA-kreftene er fast bestemt på å ta dette landet bakover, sa Biden under talen, med henvisning til Trumps slagord «Make America Great Again». «Bakover til et Amerika hvor det ikke er noen rett til å velge, ingen rett til privatliv, ingen rett til prevensjon, ingen rett til å gifte seg med den du elsker»

– Donald Trump og MAGA-republikanerne representerer en ekstremisme som truer selve grunnlaget for republikken vår, la han til.

– MAGA Republikanere respekterer ikke grunnloven. De tror ikke på rettsstaten. De gjenkjenner ikke folkets vilje. De nekter å godta resultatene av et fritt valg, la han senere til.

Les også: Biden om MAGA og Trump: – Det er farer rundt oss vi ikke kan tillate å seire

Bare i forrige måned feiret demokratene primære seier til Trump-støttede kandidater, inkludert republikansk nominert til å representere Michigans tredje kongressdistrikt, John Gibbs, som så vidt beseiret den moderate sittende kongressrepresentanten Peter Meijer.

Hyklersk
En reporter spurte pressesekretær i Det hvite hus Karine Jean-Pierre under en pressebrief torsdag om det var «hyklersk» for Biden å kalle noen republikanere trusler mot demokratiet når de bruker demokratiske kampanjegrupper som gir økonomisk hjelp til Trump-støttede kandidater.

– Jeg mener at jeg ikke kan snakke om kampanjer, og hva en kandidat eller komiteen gjør, svarte Jean-Pierre.

– Jeg kan si dette. Presidenten har alltid vært tydelig, det kommer til å være folk som er uenige med hans programmer og prioriteringer, og det er det demokratiet handler om, som vi forstår det, ikke sant. Men folk godtar valg, og vi går videre som nasjon, ikke sant? Men det er et økende antall mennesker som nekter å akseptere resultatene av frie og rettferdige valg. Folk som faktisk åpent snakker om å undergrave valg i fremtiden, sa hun videre.

Vet Biden hva han gjør?

mest lest