Tenåring siktet etter drap på høygravid kvinne

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. desember 2022 | 04:56

En tredje mann (18) ble denne uken siktet og avhørt etter at en høygravid kvinne ble knivstukket og drept i Danmark 3. november.

Fire uker har gått siden drapet som rystet Danmark. To er allerede varetektsfengslet etter en 37 år gammel gravid kvinne ble drept utenfor sykehjemmet i Holbæk der hun var ansatt.

Kvinnen som var syv måneder gravid og hadde akkurat satt seg i bilen etter hun var ferdig med kveldsvakt på sykehjemmet, da hun ble knivstukket og dratt ut på veien. En kollega forsøkte å forhindre drapet, men måtte løpe etter hjelp, skriver Ekstrabladet.

Kvinnen ble drept med flere stikkskader i kroppen, bena, armene og fikk halsen skåret over, ifølge tiltalen.

Hun ble erklært død på sykehuset, men legene klarte først å redde barnet, men barnet døde fem dager etter angrepet.

Nå er også en tredje person siktet i saken.

En 18 år gammel mann ble pågrepet på torsdag. Attenåringen er tiltalt for å ha medvirket til drapet, men ble løslatt senere samme dag. Han er fortsatt siktet i saken mens etterforskningen pågår.

En 24 år gammel mann og en 33 år gammel kvinne har sittet varetektsfengslet siden 8. november. Mannen er tiltalt for å ha utført selve drapet, mens kvinnen er tiltalt for å ha oppfordret til drapet, blant annet via meldingstjenesten WhatsApp.

De erklærer seg ikke skyldige.

Ekstrabladet har snakket men venner av den drepte 37-åringen som forteller at kvinnen var snill, pratsom og hjelpsom. Barna deres lekte sammen og var bestevenner.

– Hun snakket om å flytte vekk fra nabolaget med sine barn, så de skulle få et bedre liv og bo i et mindre belastet område, forteller den anonyme vennen til Ekstrabladet.

Dansk politi har opplyst at begge de siktede var slektninger av offeret. Alle tre var afghanske statsborgere.

Den 24 år gamle mannen som er siktet i saken, har nylig kommet til Danmark som asylsøker og er ellers analfabet, opplyser advokaten hans.

Kanye West ble intervjuet av Alex Jones «Infowars»: – Jeg liker Hitler

mest lest