Her blir Kongsberg Gruppens julebord avbrutt av pro-palestinske demonstranter

Avatar photo
Publisert 3. desember 2023 | 15:25

En gruppe pro-palestinske demonstranter tok seg inn på julebordet til Kongsberg Gruppen, som utvikler blant annet forsvarsteknologi.

«Når nettene er lange og kulda setter inn, da sier Kongsberg-sjefen til våpengruppen sin: Om alle lukker øya og drar på julebord, da glemmer alle sammen at vi dreper barn og mor».

Det sang demonstranter som avbrøt Kongsberg Gruppens julebord på Radisson Blu ved Holbergs plass i Oslo fredag denne uken.

Ronny Lie, kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen, bekrefter i en SMS til Nettavisen at deres julebord ble forstyrret av aktivister.

En video som viser aksjonen er publisert både på Instagram og Tiktok, og er sett over 30.000 ganger:

@flexiaukan

#KongsbergGruppen hadde igår julebord på Radisson Blu på Holbergsplass, der ble de møtt med Palestina-solidarisk julebukk med remixa «når nettene bli lange» og klar beskjed om at det de gjør ikke går ubemerket eller er akseptabelt. ✊🏽❤️🇵🇸 Det er våre skattepenger de lager våpen for, det er våre skattepenger de spiser og drikker seg fete med og det er vi som må ta ansvar for å stoppe dette, for våre politikere gjør ikke en dritt for å stoppe folkemordet sponsa og assistert av usa, eu og uk. 🔻🔻🔻 #kongsberggroup #weaponsindustry #våpenindustrien #erdetdetteskattepengaminegårtil #skattepenger #stoppvåpenhandel #ingenvåpentilisrael #fripalestina #freepalestine #israelvenner #fyp #fyoupage #foryourpage #foryoupage #foryou #foryou #oslo #norge

♬ original sound – flexiaukan

Kommunikasjonsdirektøren i selskapet reagerer på metoden som ble brukt av demonstrantene:

– Vi har ytringsfrihet i Norge, men det er mer ryddig å bruke de lovlige og demokratiske kanalene vi har for ytringer og ikke forsøke å ødelegge arrangement for ansatte, sier han til Nettavisen.

Hendelsen ble håndtert av sikkerhetspersonell på stedet.

Lie ønsker ikke å kommentere retorikken brukt i sangen, men understreker at Kongsberg Gruppen aldri har eksportert våpen til Israel.

mest lest