IS oppfordrer muslimer til å utføre angrep i Europa

Avatar photo
Publisert 3. desember 2023 | 22:30

Det IS-tilknyttede mediet Talai al-Ansar skal ha publisert en video i slutten av oktober som oppfordrer muslimer til å utføre angrep i Europa, mot de vantro, og i Vesten. Det skrive tyske Die Welt.

På bakgrunn av konflikten mellom Israel og Hamas, har terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) oppfordret til nye angrep i Europa.

I slutten av oktober publiserte Talai al-Ansar en video som ble ledsaget av en lydmelding fra en IS-talsmann som ble drept for mange år siden.

Videoen formidler oppfordringer til muslimer i Europa til å angripe ikke-muslimer med bomber, våpen, kniver, biler, steiner eller slag og spark.

I kjent islamistisk stil, oppfordres det til å bruke enkle og tilgjengelige våpen, fordi terroristene er kjent med at muslimer i Europa kan ha vansker med å få tak i mer effektive våpen.

Les også: Antirasistisk senter vil bekjempe antisemittisme hos ytre høyre, men det er ikke der det kommer fra, sier norske jøder

Propagandavideoen avsluttes med bildeteksten «Å, dere Jerusalems folk, terroriser jødene.»

Oppfordringen til islamistisk terror kommer samtidig som tysk etterretning vurderer risikoen for islamistisk terror som «høyere enn det har vært på lenge». Det skriver Breitbart.

mest lest