Å angripe Russland er galskap!

Avatar photo
Geir Ugland Jacobsen
Siviløkonom og partileder for Norgesdemokratene
Publisert 4. januar 2024 | 20:51

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Jeg har stor respekt for Christian Tybring-Gjedde og hans vurderingsevne, men i et leserinnlegg i Klassekampen, gjengitt i iNyheter i dag, mener han tydeligvis at USA bør angripe Russiske styrker i Ukraina.

Begrunnelsen er at Ukraina ser ut til å tape krigen! Dette forslaget virker omtrent like ufattelig som CTG’s nominering av Jens Stoltenberg til Nobels Fredspris, og gjør meg trist.

Forslaget fremstår ganske ironisk, da noen av oss hele tiden har hevdet at Ukraina aldri ville være i stand til å vinne en krig med Russland, og at Vesten derfor burde anstrenge seg mer for å få på plass en fredsløsning før de menneskelige og økonomiske tapene ble større, og fordi vi vurderte faren for eskalering gjennom større vestlig involvering og/eller en evt atomkrig som stor. I verste fall ville en opptrapping av krigen i neste runde også kunne ramme Norge direkte.

Vi snakket for døve ører. Idealisme, emosjoner, overmot og krigslyst syntes å dominere i USA og NATO. Kanskje også noen baktanker vi ikke kjenner. Vi som snakket om fred, og om å sette Norges sikkerhet og økonomi først, ble latterliggjort. Vi var «putinister», må vite.

Det ble tidlig lansert realistiske fredsforslag som de krigende partene viste tegn til å kunne akseptere, men de som er godt informert av oss, vet at de alle, hovedsakelig med emosjonelle argumenter, ble avslått eller sabotert av USA og NATO. Boris Johnsons rolle i saboteringen (på oppdrag fra USA), er eksempelvis relativt godt kjent.

Siden ND lanserte sitt krav om en fredsavtale, har krigen krevd over en million dødsofre, og Norge er nærmere en åpen konflikt med Russland enn noen gang. Kostnadene for krigen i Ukraina har allerede kostet norske skattebetalere hundrevis av milliarder kroner.

At det nå seriøst lanseres forslag om en opptrapping som både øker risikoen for atomkrig mellom USA og Russland, (evt med Kina på Russlands lag), er akkurat det marerittscenariet ND har advart om i to år.

NATO og Norge vil bli involvert iht NATO’s artikkel 5, hvis Russland/Kina svarer med å angripe USA. Det vurderer vi som svært sannsynlig om CTG’s forslag blir realisert.

Nå må vestlige ledere puste med magen, innse sine feilvurderinger og at krigen i Ukraina er i ferd med å komme ut av enhver proporsjon og kontroll, og få satt punktum. Ikke med en ekstremt risikabel opptrapping, men med en umiddelbar og endelig fredsløsning. Det må da være noen voksne hjemme som fortsatt har et snev av dømmekraft?

Norgesdemokratene sier som alltid: «Norge Først!»  Sjelden har vi vært sikrere i en sak enn denne.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

mest lest