El Salvador forbyr kjønnsideologi i skolen

Avatar photo
Publisert 4. mars 2024 | 20:44

Utdanningsminister José Mauricio Pineda kunngjorde forrige uke at kjønnsideologi er fjernet fra alle offentlige skoler i El Salvador.

Pineda delte nyheten blant annet på X, uten å følge opp med konkrete detaljer.

Utdanningsministeren varsler sanksjoner og oppsigelser dersom materiell og innhold knyttet til «kjønnsideologi» ikke holdes utenfor offentlige skoler, ifølge La Prensa Gráfica.

Kjønnsideologi er et noe løst begrep, som ofte brukes til å referere til ideen om at kjønn er subjektivt og en viktig del av menneskers identitet. De som stiller seg kritisk til at barn skal presenteres med kjønnsideologi frykter blant annet at inntrykksfulle barn kan bli usikre eller forvirret.

I et intervju som ble delt på X søndag forteller El Salvadors president Nayib Bukele (42) at han ikke vil akseptere marxistiske kjønnsideologier verken i skoler eller på universitetene i landet.

– I skolen skal man lære om nyttige emner, som biologi, historie og matematikk, ikke pseudo-vitenskap som strider mot naturen, familien eller gud. Det er farlig og kan ødelegge barna våre, sier Bukele.

Presidenten ble gjenvalgt i februar med hele 84 prosent av stemmene. Siden han kom til makten i 2019 har Bukele fått mye oppmerksomhet internasjonalt for å ha tatt i bruk omstridte virkemiddel for å sette en stopper for gjengkriminaliteten i landet. I løpet av 2023 gikk antallet drap i landet ned med 70 prosent. Nå viser meningsmålingene at rundt 90 prosent av befolkningen støtter presidenten.

I kultur- og verdispørsmål har Bukele den siste tiden markert seg som sympatisk med den vestlige høyresiden.

Bukele talet til den konsevative amerikanske konferansen CPAC forrige måned, hvor han advarte amerikanerne mot å la kriminaliteten i USA spinne ut av kontroll.

mest lest