Prøvde å stoppe What Is a Woman-dokumentar: Ikke lenger ansatt

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 4. juni 2023 | 14:18

To Twitter-ledere er ute av selskapet som følge av forsøk på å undertrykke The Daily Wire sin What is A Woman-dokumentar.

I følge Wall Street Journal skal A.J. Brown, leder for merkevaresikkerhet og annonsekvalitet, ikke lenger være ansatt i Twitter. Ella Irwin, sjefen for tillits- og sikkerhetsavdeling, skal også brått ha trukket seg fra selskapet.

Begge tilfellene kommer som følge av forsøk på å stoppe det konservative mediehuset The Daily Wire sin streaming av den kontroversielle dokumentaren. What Is a Woman tar, som tittelen indikerer, for seg spørsmålet om hva som utgjør det å være en kvinne.

– Det har vært ville 24 timer. Det startet med at Twitter markerte filmen vår som hatytring og fullstendig undertrykte den, og ender med at all undertrykkelse ble opphevet og Elon Musk selv tvitret ut filmen og oppfordret folk til å se den. En kjempeseier, skrev hovedpersonen i dokumentaren, Matt Walsh.

– To personer har forlatt Twitters tillits- og sikkerhetsteam i løpet av de siste tolv timene. Jeg vil gjerne vite om det er relatert, for det hadde vært latterlig, fulgte en annen opp med.

Det bekrefter Twitter-sjef Elon Musk at det var.

Artikkelen fortsetter.

Den 90-minutters lange dokumentaren ble lagt ut på fredag gratis for alle brukere over helgen, og fikk raskt en Streisand-effekt som følge av flaggingen fra Twitter, fulgt opp med opprydning og anbefaling fra sjefen selv.

Dokumentaren har i skrivende stund over 30 millioner visninger. Tweeten har hele 155 millioner.

Twitter skal ha stemplet dokumentaren som «hatefull innhold» og begrenset innleggets synlighet på grunn av to tilfeller av antatt «misgendering«, altså det å tilegne noen feil kjønn fra hva de selv foretrekker å bli omtalt som.

Dokumentaren kan sees i sin helhet her:

I en tidligere versjon av artikkelen ble det omtalt at dokumentaren i skrivende stund hadde 155 millioner visninger. Det riktige tallet er 30 millioner. 155 millioner er antall visninger til selve Twitter-innlegget. Feilen ble rettet 4. juni kl. 20:05.

mest lest