Italias kulturminister vil organisere Musk VS Zuckerberg i Colosseum

Avatar photo
Publisert 4. juli 2023 | 23:04

For et par uker siden ble det kjent at milliardærene Elon Musk og Mark Zuckerberg hadde avtalt å slåss med hverandre.

Nå har Italias kulturminister kommet på banen og tilbudt Colosseum som kamparena for det mye omtalte oppgjøret mellom tek-gigantene.

Ifølge TMZ skal kulturministeren ha kontaktet Zuckerberg for å tilby den historiske arenaen.

Det ser altså ut til at høytstående medlemmer i den italienske regjeringen mener kampen er verdt selveste Colosseum som scene.

Den verdenskjente arenaen ble bygget for nesten 2000 år siden, og ble brukt til å arrangere brutale kamper mellom gladiatorer og dyr frem til 500-tallet.

Slik så Colosseum ut på innsiden sommeren 2022. Foto: Stig Even Lillestøl.

Det må nevnes at interiøret i Colosseum er gått tapt, samt deler av murene. Arenaen ser altså ikke lenger ut som den gjorde da den ble brukt til å arrangere kamper.

Om kampen mellom Musk og Zuckerberg vil bli realitet, er usikkert. Først trodde en del at snakket om denne kampen bare var humoristisk ment. Men ifølge Dana White, presidenten i UFC, er kampen nå kanskje mer aktuell enn først antatt. Både Musk og Zuckerberg har også gitt uttrykk for at de er seriøse og vil at kampen skal finne sted.

Musk har også skrevet på Twitter at det er en mulighet for at kampen vil finne sted i Colosseum:

Om kampen ender opp med å finen sted i Colosseum, vil det i så fall bli historisk. Det har nemlig ikke vært aktuelt å fylle den historiske arenaen med store publikumsmengder i på flere hundre år.

Tilbudet fra den italienske kulturministeren, som skal være videreformidlet til Dana White i UFC, er altså særdeles eksklusivt.

Etter publisering har TMZ oppdatert saken sin og tilføyet at det italienske kulturdepartementet i en uttalelse har benektet saken. TMZ står likevel på sitt om at deres kilder bekrefter at det har vært kontakt mellom departementet, Zuckerberg og UFC.

mest lest