Video viser ukrainsk sjødrone mot russisk krigsskip

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 4. august 2023 | 15:51

Ukraina angrepet marinebasen i havnebyen Novorossiysk med to sjødroner, ifølge russiske myndigheter.

Russiske brukere av sosiale medier meldte om eksplosjoner og skuddvekslinger nær den russiske havnebyen Novorossiysk ved Svartehavet tidlig fredag morgen.

Nødetatene i Novorossiysk bekrefter meldingene om eksplosjoner og sier de er meldt til sikkerhetsstyrkene, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA.

I en uttalelse sier det russiske forsvarsdepartementet at Ukraina har angrepet en marinebase i Novorossiysk med to sjødroner, som er ødelagt.

Ukrainsk etterretning har frigitt en video som skal vise angrepet.

Videon viser det som angivelig er en ukrainsk sjødrone, kjørende mot det russiske marinefartøyet Olenegorskij Gornjak natt til fredag.

Rett før dronen treffer skipet, går videoen over i gråhvitt flimmer.

Ifølge CNN, som siterer en anonym ukrainsk kilde, var dronen lastet med 450 kilo sprengstoff da den traff skipet. Ifølge kilden skal 100 russere ha vært ombord.

Russisk luftvern skjøt ned 10 ukrainske droner over Krim fredag morgen og undertrykte ytterligere tre med elektroniske mottiltak, siterte Tass det russiske forsvarsdepartementet.

På sosiale medier vises skipet med slagside.

Novorossiysk er en havneby, en av de største i sitt slag ved Svartehavet, med rundt 273.000 innbyggere i Krasnodar-regionen sørøst i Russland, ikke langt fra Krim-halvøya.

mest lest