Steve Bannon vil ha RFK Jr som Trumps visepresident

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 4. august 2023 | 22:08

Mener en slik kombinasjon vil være uslåelig.

Steve Bannon kom inn som sjef for Trumps valgkampanje i agust 2016. Og han var med å sikre seier.

Deretter ble han utnevnt som Trumps sjefsstrateg i Det hvite hus. Men etter få måneder fikk han sparker, trolig etter uenigheter og konflikt med andre rådgivere og Trumps egne familiemedlemmer.

Men Bannon har beholdt troen på Trump og er en av MAGA-bevegelsens fremste strateger og proponenter. Gjennom de daglige sendingene på Bannon’s War Room er det kraftfull støtte til Trump og Bannon har også kjørt en konsekvemt linje der Trumps tap i 2020 tilskrives juks.

Nå har Bannon et ønske om at Robert F. Kennedy jr., som er sønn av Robert F. Kennedy (drept i 1968) og nevø av John F. Kennedy (død i 1963) blir Trumps visepresidentkandidat.

Kennedy (69) har markert seg som en kritiker av koronavaksinene og Big Pharma, og hevder også at CIA sto bak drapet på hans onkel. Men som en Kennedy, er han tilknyttet Demokratene. Det er også som Demokrat at han har erklært sitt kandidatur som presidentkandidat. Og meningsmålinger viser at han er en klar nummer to, etter Joe Biden.

RFK jr, skårer 13,6 prosent på de landsdekkende målingene mot Biden ifølge RealClearPolitics.

Men Bannon innrømmer samtidig at RFK er usannsynlig som Trumps valg. Han tror derfor Kari Lake fra Arizona er en mer sannsynlig kandidat.

Trump selv har indikerte at han vurderer noen av dem som stiller opp mot ham i nominasjonen også, og flere har pekt på Vivek Ramaswamy som en mulighet.

mest lest