Bill Gates: Avviser «klima-moralsk korstog»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 4. oktober 2022 | 03:36

Microsoft-grunnlegger Bill Gates sa under et intervju i forrige uke at å skjelle ut folk om å ha fine ting eller spise kjøtt, vil ikke løse klimakrisen.

Gates kom med kommentaren til en episode av Bloombergs Zero-podcast med verten Akshat Rathi, som ble publisert onsdag. Rathi spurte Gates om en «sosial og politisk revolusjon» var nødvendig for å kompensere for teknologiens mangler i å takle klimaendringene, skriver Fox News.

«Alle som sier at vi vil fortelle folk å slutte å spise kjøtt, eller slutte å ønske å ha et fint hus, og vi vil bare i utgangspunktet endre menneskelige ønsker, jeg tror at det er for vanskelig,» innrømmet Gates.

Han hevdet at disse tingene ikke nødvendigvis må spille en sentral rolle i kampen mot klimaendringer, og bemerket at rike land bare står for mindre enn en tredjedel av alle utslipp.

Les også: Universitetet i Bergen: Klimaendringer årsak til Palmyras fall

«Jeg ser på hva verden må gjøre for å komme til null, ikke bruke klimaet som et moralsk korstog,» sa Gates.

Gates har lenge vært en klimaaktivist. I fjor ga han ut boken «How To Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need», der han argumenterte for at teknologisk innovasjon var avgjørende for å endre økonomien.

Støtt oss ved å abonnere på iNyheter

mest lest