FrP vil stanse kvitteringsordning: – Det er tross alt blant innvandrere det begås flest våpen- og voldslovbrudd

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 4. oktober 2022 | 15:57

Kvitteringsordningen som skal prøves ut i Oslo sender meget uheldige signaler og er til hinder for godt politiarbeid, mener FrP.

Oslo-politiet skal innføre et prøveprosjekt fra 5. desember hvor de som stoppes og sjekkes, skal få en kvittering. FrP mener bakgrunnen for prosjektet er at aktivister mener at norsk politi er rasistiske.

– Dersom ungdom med innvandrerbakgrunn stoppes og kontrolleres oftere enn øvrig befolkning, så har det sine helt naturlige årsaker. Det er tross alt blant innvandrere det begås flest våpen- og voldslovbrudd. Da er det bare rimelig at politiet har et økt fokus på visse grupper i visse områder, sier Per-Willy Amundsen, justispolitisk talsmann i FrP

Han mener et av problemene med kvitteringsordning, er at man indirekte sender et signal om at man har et problem i politiet. Det til tross for at vi har blant verdens mest omfattende politiutdanning og at det «ikke finnes noen empiri på et rasistisk politi.»

– Jeg mener det er helt feil å mene at norsk politi er forutinntatte. Prosjektet sier indirekte at samfunnet ikke har tillitt til politiet og det kan gi uheldige ringvirkninger. Prosjektet bør stanses før det igangsettes, sier Amundsen.

Å måtte fylle ut og fordele kvitteringer hver gang man skal kontrollere noen skaper byråkrati, plunder og hinder for regulært politiarbeid, skriver partiet i en pressemelding.

– Ikke minst åpner man opp for utnyttelse og lureri. De kriminelle vil med hundre prosents sikkerhet forsøke å finne måter å utnytte systemet på og skape trøbbel for politiet på bakken. Kvitteringsordningen er et politisk aktivistisk prosjekt som kun vil gjøre det vanskeligere å bekjempe ungdoms- og gjengkriminalitet i hovedstaden, derfor vil FrP nå be Stortinget om å stanse det, sier Amundsen.

Nå skal kvitteringsordning prøves ut i Oslo: – Bra om politiet må tenke seg om en ekstra gang

mest lest