Giske presser Støre på strøm: – Vi bidrar med ekstremt mye energi til Europa

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. januar 2023 | 06:28

Trond Giske presser igjen Støre-regjeringen på strøm.

– Vi fattet vedtak i Nidaros allerede i fjor vinter hvor vi krevde at det må tas kontroll over eksporten av kraft. Det kommer til å bli et sentralt krav inn mot landsmøtet i partiet i mai, sier Giske til VG.

– Vi bidrar med ekstremt mye energi til Europa via gass. Vår strøm betyr lite i forhold for dem, men den er avgjørende for oss. De må banke på i Brussel og gjøre det klart at Norge ikke tåler at kraftprisen i Norge skal settes i Tyskland eller Frankrike. I tider hvor vi har overskudd av kraft, vil vi selvsagt bidra med å eksportere overskuddet, legger han til.

Da Giske ble valgt som leder i landets minste Ap-lag i november for vel ett år siden, hadde Nidaros sosialdemokratiske forum (NSF) 16 medlemmer. Tirsdag feiret laget med kake at de har passert 3000 medlemmer.

Giske sier de har prioritert tre områder: Strøm, pensjon og kampen for de som har minst.

– I 2021 fikk vi sikret at pensjonene skal gå opp hvis lønningene går opp. Men det manglet to milliarder kroner for å holde løftet vårt til pensjonistene. Vi skal kjempe for at de får de pengene, sier den tidligere nestlederen i Arbeiderpartiet.

Les også: Nå har de lagt en plan: − Vi skal få ned strømprisen

Trond Giske trekker også frem den siste kampsaken for de som har minst.

– Det ble en løsning for de uføre og feriepenger for arbeidsløse, som vi kjempet for. Men vi kan ikke overlate til SV å vinne frem i det som burde være Aps kjernesaker. Ap har vært og skal være partiet for de svakeste. Da må det være vi som rydder opp i høyresidens kutt.

Giske vil ikke starte noe nytt parti.

– Nei, det er uaktuelt. Jeg er vokst opp i Arbeiderpartiet og blir her. Vi er tjent med ett stort sosialdemokratisk parti, sier Giske.

Giske utfordrer Støre: – Landsmøtet vil gi en marsjordre

mest lest