Kina skal ha forsynt Russland med militært utstyr

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. februar 2023 | 03:15

Russland skal ha mottatt store leveranser av militært utstyr fra Kina, som brukes i krigen mot Ukraina, ifølge The Wall Street Journal.

Ifølge avisa skal det dreie seg om navigasjonsutstyr, og teknologi for blokkering av radiosignaler. Det skal også blitt levert deler til kampfly.

Utstyr og deler som er sendt er ment for sivil anvendelse i utgangspunktet, men kan også brukes til militære formål.

The Wall Street Journal viser til et stort antall forsendelser som skal ha funnet sted etter Russlands invasjon i februar i fjor, til tross for at det er rettet sanksjoner mot flere av selskapene.

Les også: USA sender langdistanseraketter til Ukraina

Talsperson ved Kreml, Dmitrij Peskov, sier følgende til avisen:

– Russland har nok teknologisk potensial til å trygge sin sikkerhet og gjennomføre denne spesielle militæroperasjonen. Dette potensialet blir stadig forbedret.

For en snau uke siden gikk Mao Ning, talsperson for Kinas utenriksdepartement, ut og ga USAs politikk skylden for krigen i Ukraina, skriver VG.

– Det var USA som utløste Ukraina-krisen og som gir næring til den ved fortsatt å selge tunge angrepsvåpen til Ukraina, noe som bare har forlenget og forsterket konflikten, sa Ning.

Uttalelsen kom som svar på amerikanske anklager om at kinesiske selskap har tilbudt støtte til Russland, noe Ning mener er grunnløse anklager.

Tyskland: Ingen beviser for at Russland sprengte Nord-Stream-rørledningene

mest lest