Afghansk asylsøker halshugget to kvinner på bordell i Wien

Avatar photo
Roar Myrbraten
Frilansjournalist
Publisert 5. mars 2024 | 11:51

Totalt tre kvinner ble drept. Kaller det jihad: En bordellmorder stakk 96 ganger med kniv.

Under avhør med politiet avslørte den antatte drapsmannen av tre personer i Wien grunnen til handlingene sine: «Prostituerte er forkledt av Satan. Jeg leste i Koranen at jeg burde engasjere meg i jihad.»

Nye detaljer har nå kommer frem om drapene som skjedde i slutten av februar og som iNyheter også rapporterte. Etter at de tre asiatiske kvinnene nektet å ha sex med asylsøkeren, hentet han kniv, dro tilbake og drepte dem brutalt med tre kniver han hadde med seg. Etterforskerne telte totalt 96 knivstikk blant ofrene. To av de tre kvinnene ble bokstavelig talt halshugget.

Ebadullah A. (27) sin tilståelse sjokkerer. Mannen, som er anklaget for mord på tre prostituerte i en erotisk salong i Wien, kom med foruroligende kommentarer til politiet. «Prostituerte er dekket av Satans kappe», uttalte han under avhøret. Videre sa han: «Jeg har lest i Koranen at jeg er forpliktet til å føre jihad.»

Bevæpnet med tre kniver

Før han utsatte kvinnene for dette grufulle overfallet, anskaffet Ebadullah A. tre kniver fra et supermarked som hadde forskjellige bladlengder. Da han kort tid etter hendelsen ble omringet i en park av betjenter fra Brigittenau-politiet og opprørspolitiet ikke langt fra gjerningsstedet, truet han politiet da de tok en pause fra å avfyre elektriske støt fra taseren.

27-åringen befinner seg for tiden i varetekt i Wien-Josefstadt-fengselet, hvor han fremstår apatisk og stadig snufser fra nesen. Spørsmålet er om han angrer på sine handlinger. «Han er et knust menneske, dypt ulykkelig og syk. Klienten min er overbevist om at han brukte kniven under påvirkning av magi og hekseri – han befinner seg i en fantasifull verden,» uttaler hans forsvarer Philipp Springer til «Heute«.

«Ofrene har gjennomgått grusomme lidelser»

«Denne personen er et beist,» sa Eva Glawischnig, tidligere leder for Miljøpartiet De Grønne, til krone.tv med sjokk i stemmen etter å ha hørt om drapene. Dette har fått klientens advokat til å reagere kraftig.

«Det at Eva Glawischnig, som både er en tidligere politiker og advokat, omtaler en tydelig psykisk syk tiltalt som et beist og på den måten fratar ham hans menneskelighet, er å krysse en grense. Selv om ofrenes lidelser er ubeskrivelige, påvirker det ikke den tiltaltes menneskeverd,» uttaler advokat Springer.

Anmodning om ekspertvurdering

Basert på foreløpige funn var den mistenkte ikke under innflytelse av alkohol eller andre rusmidler da forbrytelsen ble utført. Advokat Springer forholder seg nå avventende til ytterligere analyser: «GBH, også kjent som flytende ecstasy, kan forårsake kraftige utbrudd av aggresjon.»

Det står klart at en uttalelse fra en psykiatrisk sakkyndig nå er nødvendig for å avgjøre om den mistenkte var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, mener advokaten.

mest lest