Norges Fotballforbund med islamtilpasning på alle nivåer

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 5. april 2023 | 18:46

Det var en nyhet som i utgangspunktet gikk iNyheter hus forbi. Men oppmerksomme lesere har tipset oss.

«NFF presiserer at dommer kan legge inn ekstra drikkepauser i fotballkamper i topp- og breddefotball som pågår etter solnedgang i perioden for Ramadan,» skrev Norges Fotballforbund i en pressemelding 24. mars.

Viderer het det:

«I forbindelse med Ramadan, som i år varer fra 23. mars til 21. april, ønsker NFF å legge til rette for spillere som er under faste. Dette vil bli gjort i de kampene som pågår etter solnedgang, og gjennomføres ved at dommer legger inn ekstra drikkepause på naturlige tidspunkter i henhold til dette.»

Ordningen skulle gjelde for både toppfotballen, breddefotballen og aldersbestemte kamper.

– NFF innfører denne ordningen av hensyn til spillernes helse og av respekt for deres religiøse praksis. Dette gir muslimske spillere mulighet til å delta på lik linje med alle andre og er en naturlig del av NFFs strategi for like muligheter, sa Henrik Lunde, seksjonsleder i NFF.

NFF fulgte med det engelske Premier League – som også legger inn pauser på alle nivåer under ramadan.

– Dette gir muslimske spillere mulighet til å delta på lik linje med alle andre og er en naturlig del av NFFs strategi for like muligheter, la Lunde til.

Nå har NRK laget en reportasje om ordningen.

Lurås #7 med Basim Ghozlan – Islam, profeten Muhammed, sannhet, budskapet, vold og nåde, muslimer vs. jødene, djinn, politisk genialitet, Mekka, Medina

mest lest