Tor Inge-saken: 16-åring dømt – må betale 1,4 mill

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. april 2024 | 06:36

Gutten (16) som brutalt slo ned Tor Inge Dahl (60) på Karmøy i august i fjor, er dømt til tre års ungdomsstraff. Han er også dømt til å betale en erstatning på 1,4 millioner kroner.

I dommen fra Haugaland og Sunnhordland tingrett blir det fastslått at volden mot Tor Inge hadde sin motivasjon i hans funksjonsnedsettelse, ifølge VG.

I retten forklarte den 16 år gamle tiltalte at han var beruset og at han ikke kunne huske øyeblikket da han angrep 60-åringen.

Saken ble behandlet i retten i midten av mars.

En video av volden ble spredd i sosiale medier.

Ifølge familien ble Dahl først kjørt til Haugesund sykehus hvor det ble klart at han hadde pådratt seg kraniebrudd og hjerneblødning. Ungdomsskoleelever skal ha funnet mannen på bakken og ringte da ambulanse.

Les også: Tor Inge fremdeles i koma: – Det er blitt gjort forsøk på oppvåkning uten hell

Etter hendelsen har Dahl vært helt avhengig av pleie.

Under rettssaken uttalte sakkyndige at konsekvensene av volden resulterte i en medisinsk invaliditet på 100 prosent. Dahl har vært uføretrygdet hele sitt voksne liv.

Den 16 år gamle gjerningsmannen har blitt idømt den maksimale straffen for ungdom, som er tre år. Gutten var 15 år gammel da hendelsen fant sted, og er derfor over den kriminelle lavalderen.

mest lest