Lysglimt Johansen lurte til seg selfie med Jeremy Corbyn

Avatar photo
Publisert 5. juni 2023 | 23:21

Bildet skapte internasjonale overskrifter.

Daily Mail, Vice, og GB News er blant mediene som har skrevet om saken.

Jeremy Corbyn var leder i det sosialdemokratiske partiet i Storbritannia, Labour Party, frem til 2020.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen er en kontroversiell politiker som leder det nasjonalkonservative mikropartiet Alliansen. Johansen ble kjent i norske medier som tilhenger av Donald Trump under den amerikanske presidentvalgkampen 2016. Han har også blitt kritisert for en rekke uttalelser og handlinger som hans kritikere beskriver som høyreekstreme.

Lysglimt tok bildet etter at Corbyn hadde holdt tale under en støtteerklæring for WikiLeaks grunnleggeren Julian Assange søndag.

Corbyn har i ettertid blitt gjort kjent med Johansens bakgrunn. Han har derfor tatt til Twitter for å distansere seg fra Alliansen-lederen.

Lysglimt Johansen er begeistret over å ha skapt internasjonale overskrifter med bildet.

– Fikk selfien det utfallet du hadde håpet på?

– Over all forventning, sier Hans Jørgen Lysglimt Johansen til iNyheter.

– Selfien var og er en selfie, jeg tar selfie med mange og mange tar selfie med meg. All PR er som kjent god PR. Men, ja det er klart at all denne oppmerksomheten er fantastisk. Spesielt i U.K. Vice og DailyMail, fortsetter han.

– Har du planlagt ditt neste stunt?

– Jaja. Nå er det valgkamp og en hel rekke grep og stunt er planlagt, sier Lysglimt Johansen og viser til at Alliansen har fått avslag fra Arendalsuka for tredje gang. «Da MÅ vi jo gjøre mye ut av Arendalsuka,» avslutter han.

mest lest