Russisk journalist og advokat brutalt angrepet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. juli 2023 | 03:05

En fremtredende russisk journalist og en advokat har blitt angrepet og fått alvorlige skader etter at en rekke maskerte menn i den russiske regionen Tsjetsjenia stoppet bilen deres.

Jelena Milashina, journalist for avisen Novaja Gazeta og advokat Alexander Nemov ble angrepet da de reiste mot regionhovedstaden Groznyj fra flyplassen.

Det skriver avisen selv på Telegram.

Milashina har tidligere vunnet flere menneskerettighetspriser for sitt arbeid som journalist i Russland.

Paret var først på sykehus i Groznyj hovedstaden i Tsjetsjenia, men er nå flyttet til et sykehus sør i Russland.

Angriperne barberte Milashinas hode, brakk flere av fingrene hennes, ifølge menneskerettighetsgruppen Memorial.

Paret skulle rapportere om straffeutmålingen mot Zarema Musayeva, en tsjetsjensk kvinne siktet for overgrep mot en politimann.

Menneskerettighetsgruppen Team Against Torture sa at Nemov hadde blitt knivstukket i beinet og hevdet også at motivet bak angrepet var «straff» for deres rapportering.

Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov instruerte politiet om å identifisere gjerningsmennene bak angrepet, skriver Tass.

– Vi skal få orden på det. Jeg har instruert kompetente folk til å gjøre sitt ytterste for å identifisere overfallsmennene. Etatene begynte å jobbe umiddelbart etter å ha fått en rapport om hendelsen, sier han på Telegram.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov beskrev hendelsen som «et veldig alvorlig angrep som krever svært kraftig handling» og sa at Russlands president Vladimir Putin hadde blitt orientert om angrepet.

mest lest