Dette er Partiet De Kristnes nye navn (+)

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 5. november 2022 | 15:44

Partiet De Kristne skal fra nå hete Konservativt. Det ble klart på partiets landsmøte i dag.

Det var partiets navneutvalg som hadde innstilt på to forslag etter innspill fra medlemmene. De nye forslagene var Blått og Konservativt.

– I første runde fikk vi nesten 100 forslag og det var Blått og Konservativt som utkrystalliserte seg og fikk stor oppslutning, sa partiets nestleder Tomas Moltu til avisa Dagen før landsmøtet.

Nå er valget fattet

– Landsmøtet til PDK vedtok med 34 stemmer for, 11 stemmer mot og en blank stemme å skifte navn til Konservativt, sier partileder Erik Selle til iNyheter rett etter at resultatet er klart.

Han er godt fornøyd.

– Partidemokratiet har talt. Etter en god debatt og en lang prosess har partiet vedtatt å skifte navn til Konservativt! Jeg er fornøyd med prosessen, debatten og resultatet. Nå gleder vi oss til å jobbe på videre for Norges beste politiske program, sier han til iNyheter.

PDK ble stiftet i 2011 og ledes av Erik Selle siden 2013. Han sier til iNyheter at det er en lang diskusjon som har ledet fram til forslaget om å endre navn.

– Navnet Partiet De Kristne var navnet som tente en brann i hjertene som gjorde at vi klarte å etablere partiet med 10 000 underskrifter i 2012 og 19 fylkeslag på 6 uker i 2013. Nå ser vi at navnet ofte assosieres med antagelsen om personlig tro, mens det prosjektet vi jobber med er en konservativ renessanse på avklart kristent sivilisasjonsgrunnlag, sa Erik Selle til iNyheter tidligere i uken.

Partinavnet har skjøvet potensielle velgere unna, tror han.

– Vi møter svært mange som er enig i politikken men som opplever navnet som en for lang avstand i forhold til personlig tro. Derfor har vi hatt en lang og grundig prosess i partiet for å utrede om hva som kommuniserer best med velgerne fremover.

I en pressemelding lørdag skriver Konservativt at de fortsatt står forankret i samme ideologi, program og prioriteringer. «Endringen gjennomføres for bedre å kommunisere med velgerne den politiske retningen partiet er fundert på, og vise at en verdikonservativ politisk grunnvoll for Norge er det riktige vegvalget for fremtiden uavhengig av personlig tro og livssynsvalg. Norge skal fortsatt være en nasjon i den kristne sivilisasjonssfæren, bygget på vår historiske arv,» skriver de.

«Bare ved å styrke familien og nasjonen kan vi fortsatt være en god deltager i det internasjonale samfunn, og ved å trygge folkestyret, ytringsfrihet og demokrati basert på vår kristne arv kan vi gi videre et godt samfunn til fremtidige generasjoner. Tiden er kommet for konservativ renessanse. Konservativt er partiet som vil lede Norge i riktig retning,» heter det optimistisk.

Partiet De Kristne fikk 0,4 prosent oppslutning ved valget i 2021 en oppgang fra 0,3 ved valget i 2017. Partiet fikk totalt 10.179 stemmer.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Video går viralt i Iran: Unge demonstranter slår turban av menns hoder

mest lest