Dette er partiets nye logo

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 5. november 2022 | 18:55

Partiet De Kristne har hatt landsmøte denne helgen. Der ble det vedtatt at partiet nå skal hete Konservativt.

Kort tid etter at navnet ble vedtatt ble det sendt ut en pressemelding fra partiet der det fremkommer at navnet effektueres med umiddelbar virkning. Partiet har allerede oppdatert sin Facebook-side, der man ser at det ikke bare er navnet som er byttet ut:

Den oransje profilen og gamle logoen er erstattet med blått – som tilfeldigvis også var det andre alternativet til nytt partinavn.

– Partiet står fortsatt forankret i ideologi, program og prioriteringer. Endringen gjennomføres for bedre å kommunisere med velgerne den politiske retningen partiet er fundert på, og vise at en verdikonservativ politisk grunnvoll for Norge er det riktige vegvalget for fremtiden uavhengig av personlig tro og livssynsvalg, skriver partiet i pressemeldingen.

Samtidig forsikrer Konservativt at Norge fortsatt skal være en nasjon i den kristne sivilisasjonssfæren, bygget på vår historiske arv.

– Den kristne grunnvoll som Eidsvollsmennene bygget på, har vist seg å legge rammene for den sivilisasjon som har løftet flest mennesker ut av fattigdom, gitt mest personlig frihet og forløst mer innovasjon og utvikling enn noen annen sivilisasjon i historien.

Les også: Dette er Partiet De Kristnes nye navn

Partileder Erik Selle er fornøyd.

– Landsmøtet til PDK vedtok med 34 stemmer for, 11 stemmer mot og en blank stemme å skifte navn til Konservativt, sier partileder Erik Selle til iNyheter rett etter at resultatet er klart.

Partinavnet har skjøvet potensielle velgere unna, tror han.

– Vi møter svært mange som er enig i politikken men som opplever navnet som en for lang avstand i forhold til personlig tro. Derfor har vi hatt en lang og grundig prosess i partiet for å utrede om hva som kommuniserer best med velgerne fremover.

SETTER DU PRIS PÅ DENNE ARTIKKELEN? INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 ELLER BANK 1506.80.92768

Blokkerer for privatfly: Flere titalls personer arrestert

mest lest