Får 300.000 kroner i bot for promillekjøring

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. desember 2023 | 12:32

Oslo-advokat Jon Wessel-Aas får 300.000 kroner i bot og 18 dager betinget fengsel etter at han ble tatt kjørende med promille i oktober.

Det skriver Vårt Oslo.

Oslo tingrett skriver at siktede har samtykket i at saken blir avgjort ved tilståelsesdom.

Den profilerte advokaten som er leder av Advokatforeningen siden 2020, erkjente selv i et innlegg på sin Facebook-profil at han var tatt for promillekjøring.

«Som ytringsfrihets- og medierettsadvokat jobber jeg for og lever av åpenhet, også når det gjelder saker som kan være vanskelige og berøre enkeltpersoner. Jeg skriver dette innlegget fordi prinsippet om åpenhet også må gjelde meg selv. Jeg har lagt bak meg en helg som kanskje ikke har vært den aller beste i mitt liv så langt,» starten han posten,

Deretter kommer innrømmelsen.

«Lørdag formiddag ble jeg stanset av politiet i en rutinekontroll i Østerdalen, på vei hjem fra et seminar på Røros dagen før. Utåndingsprøven viste at jeg fortsatt hadde promille i kroppen tilsvarende 0,88. Jeg hadde med andre ord gjort den alvorlige feilvurderingen å ikke vente lenge nok før jeg satt meg bak rattet etter en hyggelig kveld.»

Wessel-Aas har også blitt fratatt førerkortet for en periode på 19 måneder. Dersom han ønsker å få førerkortet tilbake, må han avlegge ny førerprøve.

mest lest