Glatte veier flere steder: Salt og sand hjelper ikke

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. desember 2023 | 06:00

Vegtrafikksentralen advarer om at det blir glatt på både hoved- og sideveiene på Østlandet tirsdag morgen.

Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag. Før du legger ut på veiene, anbefales det å vurdere forholdene nøye, da det er ekstremt kaldt og vanlig sand og salt ikke er tilstrekkelig.

– Det nytter ikke å strø sand på E6. Så det blir glatt, sier trafikkoperatør Thale Eikeset i Vegtrafikksentralen øst til NRK.

– Avpass farten etter forholdene. Sørg for at du har ekstra god avstand og vær oppmerksom som på det som skjer i trafikken, sier Eikeset til kanalen.

Også på Vestlandet oppfordrer Vegtrafikksentralen folk til å være forsiktige på veiene. Noen områder utenfor Bergen sentrum er så kalde at vanlig salt og sand ikke er tilstrekkelig for å håndtere glatte veier, ifølge trafikkoperatør Jørgen Bødtker ved Vegtrafikksentralen vest, skriver NTB.

– Kjenn gjerne i morgen tidlig når du skal på jobb, hvordan forholdene kjennes ut. Vi har vært veldig heldig i Bergens-området med fint vær. Men der det er skygge, vil det jo være kaldt og kan oppleves veldig glatt, sier Bødtker til NTB mandag kveld.

mest lest